ΚΟΙΝΩΝΩ 2020 – Αναβολή δράσεων Στοιχείου Νερού

Διανύουμε πραγματικά δύσκολες εποχές σε σχέση με τον Covid-19 και ελπίζουμε κάτι να αλλάξει σύντομα. Aκόμα όμως και εν μέσω της παρούσας παγκόσμιας συγκυρίας ο ρόλος της έρευνας της επιστήμης και των τεχνών παραμένει απαραίτητα ζωτικός κι ελπιδοφόρος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι το Κοινωνώ αναβάλλει τις προγραμματισμένες δράσεις του για τον Απριλίο και τις μεταθέτει για τον Οκτώβριο. Οι δράσεις αυτές αφορούσαν το πρόγραμμα φιλοξενίας –  Residency για το στοιχείο του ΝΕΡΟΥ που ήταν προγραμματισμένο να υλοποιηθεί για την περίοδο 22 Απριλίου – 9 Μαϊου.

Οι νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του στοιχείου αυτού είναι το φθινόπωρο (14 – 31 Οκτωβρίου) μαζί με το στοιχείο της Γης. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη δομή των στοιχείων και συνολικά τη θεματική θα βρείτε https://drive.google.com/file/d/1Tg2Vqx_427jcUFiYHE9jlTANYnAuDrTf/view?utm_source=KinonoTAG&utm_campaign=d436ecefb9-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_26_06_20&utm_medium=email&utm_term=0_a5be3ee90e-d436ecefb9-

Την δεδομένη στιγμή θεωρούμε πως είναι γόνιμο να διατηρήσουμε την αισιόδοξη στάση μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τον υπόλοιπο προγραμματισμό για την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας –  Residency για το στοιχείο του Αέρα, για τα μέσα Αυγούστου. Οσο και αν είναι δύσκολο να δουλεύουμε υπό αυτές τις συνθήκες και μάλιστα από το σπίτι.. εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Ευελπιστούμε μέχρι τότε να έχουμε επανέλθει στη φυσιολογικότητα και να έχουμε όλοι βρει τους ρυθμούς μας.

Υπό αυτό το πρίσμα ενημερώνουμε ότι για το στοιχείο του αέρα στοχεύουμε στην φιλοξενία 40 καλλιτεχνών-ακαδημαϊκών και ερευνητών, για τη δημιουργία 15-17 παραγωγών σε εννιά τοπόσημα του νησιού. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτό θα μπορούμε να διαθέσουμε σύντομα. 

Το Κοινωνώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην Τήνο στους τομείς της τέχνης, έρευνας κι επιστήμης,  με τη διενέργεια ενός μεγάλου εύρους δράσεων σε μία προσπάθεια δημιουργίας παραγωγών, με σκοπό να προβάλλει με σύγχρονες πολιτισμικές πρακτικές και συνεργασίες τη μοναδική φύση και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού σε τοπικό εθνικό και διεθνές επίπεδο. Άξονες του για αυτή την προσπάθεια αφορούν η μοναδικότητα της ιστορικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, η χρήση τοποθεσιών υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η δραστηριοποίηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ενεργή τοπικότητα, η δυναμική σχέση συμμετεχόντων και κοινού με τον τόπο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνώ και την διαδρομή  του μπορείτε να βρείτε https://issuu.com/artemis.doce/docs/bibliopdf?utm_source=KinonoTAG&utm_campaign=d436ecefb9-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_26_06_20&utm_medium=email&utm_term=0_a5be3ee90e-d436ecefb9-

Οι συνθήκες απαιτούν ψυχραιμία και σύνεση…οπότε για την ώρα μένουμε σπίτι!