Κοινωνική προσφορά του δήμου και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Εκμάθηση αγγλικών από το σπίτι τους δημότες

Τη δυνατότητα εκμάθησης αγγλικών από το σπίτι προσφέρει στους δημότες του ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος σε συνεργασία με τη Linguaphone και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΟΥ) συμμετέχει στο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να μάθουν την ξένη γλώσσα ή να φρεσκάρουν τη γνώσης τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες και μέσω e-learning.
H μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το πρώτο English Course αφορά στην εκμάθηση Γενικών Αγγλικών και το δεύτερο Business English στην εκμάθηση της γλώσσας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.
Το κόστος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι πολύ χαμηλό και υπολογίζεται στα 30 ευρώ τον χρόνο, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων καλύπτεται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.
Με τη συγκεκριμένη δράση ενισχύονται οι πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάσταση, δεδομένου ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ αποτελεί και το εισιτήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας. Επίσης προάγονται τα πνευματικά ενδιαφέροντα των κατοίκων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας (2310-331093), όπου και θα λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.