Κατερίνα Βλάχου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο Κατερίνα Βλάχου.

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Από παιδί αναζήτησε διέξοδο σε ζωγραφική και εικαστικές τέχνες.
Ως υλικά χρησιμοποιεί σχεδόν τα πάντα: Λάδια, τέμπερες, μελάνες (σινική), παστέλ, ακρυλικά, καθώς και μικτές τεχνικές με υλικά όπως το χαρτί και η άμμος.
Ως αστή, με αγάπη αναζητά τη φύση και τον άνθρωπο, κι η θεματολογία των έργων της είναι λουσμένη με Φως και χρώματα από την Ελληνική φύση,.
Με εφτά ατομικές εκθέσεις και άπειρες συμμετοχές σε ομαδικές δράσεις, παραμένει από το 1996 ενεργή σε δράσεις με την Εργατική Εστία Θεσσαλονίκης, τη Χ.Α.Ν.Θ., σε πολιτιστικούς συλλόγους, μαθητικές εκδηλώσεις, κ.α.

Συμμετείχε:
• Στην 3η Thessaloniki International Contemporary ART Fair με το σύλλογο ζωγράφων Θεσσαλονίκης,
• Στην έκθεση «Μία Περιφέρεια, Πολλές Ομορφιές» στην πινακοθήκη της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
• Στις εκθέσεις της Επίμονης Τέχνης στο χώρο του Μπενσουσάν Χαν.

Είναι ενεργό μέλος στους συλλόγους:
• Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.
• Ζωγράφων – Αγιογράφων ΝΟΗΣΗΣ & ΕΚΦΡΑΣΙΣ με το γνωστό ζωγράφο Χρήστο Τυρεκίδη που επηρεάσε σημαντικά την τεχνική και την ανάδειξη του ταλέντου της.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στη σελίδα του USEUM: http://useum.org/artist/Katerina-Vlahou

Ατομικές Εκθέσεις :
• 1996 με τίτλο “Ταξίδι στα Παραμύθια” στην αίθουσα τέχνης “ιδιόχειρο”.
• 1999 με τίτλο «Δεσμοί με το παρελθόν» στην αίθουσα τέχνης «Irene Marli».
• 2001 με τίτλο «Αφιέρωμα στη Θάλασσα» στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πυλαίας «Πέτρινο».
• 2004 με τίτλο «Χρώματα & Αρώματα» στην αίθουσα τέχνης της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης
• 2009 με τίτλο «Γεύσεις & Χρώματα» στο Cafe – Gallery Παράλληλος
• 2014 με τίτλο «Διαδρομές με Ταχύτητα» στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
• 2018 με τίτλο «Παιχνίδια της Θάλασσας» στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

email :[email protected]


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.