Καστάνης Σωτήρης: “…Σε όλη την πορεία μου υπήρξαν ποικίλες επιρροές οι οποίες και διαμόρφωσαν καλλιτεχνικά αυτό που είμαι σήμερα”

“Οι Mottet είναι ένα μουσικό σχήμα με ακουστικό κατά βάση ήχο που αποτελούν οι Καστάνης Σωτήρης κιθάρα, Δημήτρης Κουζής βιολί, Γιώργος Σχοινάς ακορντεόν”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Οι ήχοι από τα λαϊκά τραγούδια, που έβαζε στο αυτοκίνητο ο πατέρας μου.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα να συμπράξω με μια συμφωνική ορχήστρα!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα σε μικρή ηλικία, από αγάπη για την κιθάρα. Μετά ήρθαν τα πρώτα συγκροτήματα, οι μουσικές σπουδές και η ενασχόληση επαγγελματικά. Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν ποικίλες επιρροές οι οποίες και διαμόρφωσαν καλλιτεχνικά αυτό που είμαι σήμερα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει κάτι από τα δύο. Χαίρομαι για τις όποιες νίκες έχω επιτύχει και προσπαθώ να μαθαίνω από τις ήττες και τα λάθη μου.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τι να σας πω… Δεν τα παρακολουθώ.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και στο μυαλό μου οι λέξη μάνατζερ ταυτίζεται με ακροατήρια που αριθμούν πολλά εκατομμύρια. Σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν ένα καλλιτέχνη να πραγματοποιήσει τα σχέδια του, αλλά δεν ξέρω αν θα τους χαρακτήριζα μάνατζερς.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Η κυκλοφορία μιας δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς

Λίγα λόγια: Οι Mottet είναι ένα μουσικό σχήμα με ακουστικό κατά βάση ήχο που αποτελούν οι Καστάνης Σωτήρης – κιθάρα, Δημήτρης Κουζής-βιολί, Γιώργος Σχοινάς-ακορντεόν.

Με αέρα κοσμοπολίτικο και κινηματογραφικό, το ρεπερτόριο τους καλύπτει ένα ευρύ μουσικό φάσμα από γνωστά κλασσικά θέματα μέχρι μουσικές του κόσμου.
Έχουν στο ενεργητικό τους έναν προσωπικό δίσκο, με τίτλο με τίτλο Σ’ όλο τον κόσμο, σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, και ένα ορχηστρικό single .
Έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους ερμηνευτές όπως η Ελένη Πέτα, ο Δώρος Δημοσθένους κ.α. και έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται σταθερά με την Ξένια Γαργάλη στο τραγούδι.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Panik records το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Αμάξι του ‘53» σε στίχους του καταξιωμένου στιχουργού Νίκου Μωραϊτη.