Καρόζας Αλέξανδρος: “Η  ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με τις δράσεις της προτείνει ήδη ένα εναλλακτικό τρόπο σκέψης για τα δρώμενα”

Υποδεχόμαστε το Φεβρουάριο του 2021 με πρωτοποριακό project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο πρότεινε και επιμελείται η καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα.
Στο πρότζεκτ γνωστοί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέτουν με έργα στραμμένα προς την κρυστάλλινη βιτρίνα έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να θαυμάσουν δημιουργίες από τον εξωτερικό αύλειο χώρο – στο κλίμα της εποχής… Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί όλο τον Φεβρουαριο επιμένοντας να συγκεντρώνει την προσοχή και την συναισθηματική φόρτιση του θεατή.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το project. Ποιο συναίσθημα πιστεύετε πως επικρατεί στον επισκέπτη αντικρίζοντας το δικο σας έργο; Στην ερώτηση αυτή ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι ο θεατής. Οπότε ας περιμένουμε την αντίδρασή του.

Τι συμβολίζει για εσάς η συμμετοχή σας, στο γυάλινο περίπτερο, στη Νέα παραλία; Η συμμετοχή αυτή είναι για εμένα μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επανέρθουμε στις σύνθηκες της προ-κορωνοίου.

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επιδρά στους θεατές αυτή η πρωτοβουλία τη δεδομένη εποχή; Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια καλη αφορμή για να πιστέψουμε όλοι μας οτι η ζώη και οι δραστηριότητές της δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν, όσο και να μας ωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση οι διάφορες συγκυρίες, όπως αυτή η πανδημία.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ μπορεί να προτείνει  εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης δυστοπίας; Υπάρχει ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές την εποχή του ιού; Η ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα. Κατά τη γνώμη μου η  ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με  τις δράσεις της προτείνει ήδη έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης για τα δρώμενα γένικα.

Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των χρόνων νοιώθετε οτι αγκαλιάζει τους καλλιτεχνες; Η Θεσσαλονίκη ανέκαθεν αποτελούσε καλλιτεχνική “μάνα”.