ΚΑΡΟΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: “αισθάνομαι τη δημιουργία κατά τη διάρκεια της οποίας προκύπτει και η «έμπνευση»

-Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω στην ηλικία των δεκαεννιά.

-Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω πως εν μέρει γεννιέται και στην συνέχεια ‘γίνεται’ μέσω της εξέλιξης.

-Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Δημιουργία.

-Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Αισθάνομαι την έλξη για δημιουργία και κατά τη διάρκεια προκύπτει και η «έμπνευση».

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Αυθόρμητος, διαφορετικός, αιρετικός, ατελής.

-Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να είμαι καλά και να μπορώ να δημιουργώ ,να εκφράζομαι μέσω της ζωγραφικής και να μπορώ να προβάλω το έργο μου στο κοινό.

Να συμμετέχω σε ενδιαφέροντα projects όπως αυτό της ‘ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ’ που δημιούργησε η Χρύσα Μπαρζόκα καθώς και σε ατομικές εκθέσεις μου που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές μέλλον.

Ας γνωρίσουμε το ζωγράφο.

Γεννήθηκε το 1967 στη Βρύα Πιερίας όπου πέρασε τα παιδικά μου χρόνια και κατοικεί ακόμη μέχρι σήμερα.Με την είσοδο του στην εφηβική ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για την ζωγραφική, γεγονός που έμμελε να σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του.Σήμερα, αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας στην ενασχόληση του με τη ζωγραφική.
Είναι αυτοδίδακτος ,γεγονος που συμβάλλει στον ιδιαιτέρο τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει.

Αρκετά σημαντική επιρρροή στο έργο του είχαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας,το κίνημα COBRA, ο Jackson Pollock, ο Γιάννης Μόραλης , ο Pablo Picasso κ.ά.
Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας και συμμετέχει ενεργά στην ομάδα ¨ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ¨ με επιμελήτρια την Χρύσα Μπαρζόκα. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλαδα και το Εξωτερικο καθώς και σε διαφορες εκδηλώσεις του ΣΚΕΤΒΕ και του Δήμου Κατερίνης.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος του είναι να συνεχίζει να έχει την δυνατότητα να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και τις ιδέες του μέσω της ζωγραφικής τέχνης. Στις 22 Αυγούστου 2019 θα συμμετέχω σε έκθεση αφιερωμένη στην μεγαλη Καλλιτέχνιδα Ελένη Μπούκουρα Αλταμουρα που διοργανώνει η ¨ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ¨ στο Spetses Hotel πλησίον του αρχοντικού της αείμνηστης.