Καπετανάκης Αλέξιος “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε τον Καπετανάκη Αλέξιο

Είμαι γεννημένος στην Αθήνα το 1986. Έχω τελειώσει Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων. Το 2007 αποφάσισα να μπω στον κλάδο της φωτογραφίας αγοράζοντας την πρώτη μου DSLR. Ο χρόνος πέρασε, έκανα οικογένεια και το 2019 αποφάσισα να μπω ενεργά στην τέχνη της φωτογραφίας. Με την στήριξη της οικογένειάς μου και των καθηγητών μου έφτασα στο δεύτερο έτος και πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχω στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας των τελειόφοιτων σπουδαστών στην ειδικότητα Τέχνη Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ, με τίτλο “NOT ME”. Πραγματικά για εμένα είμαστε όλοι μαζί και όχι μόνος του ο καθένας.

Η Συνέχεια Μέσα Από Τον Καθρέπτη

Το έργο που σας παρουσιάζω παρακάτω είναι εμπνευσμένο από τον Yung Cheng Lin, ένα φωτογράφο που ζει και εργάζεται στην Ταϊβάν και εντάσσεται στην κατηγορία του Περιβαλλοντικού Πορτραίτου.
Η αιτία που με ώθησε να τον μιμηθώ και να προσπαθήσω να εκφραστώ με παρόμοιο τρόπο, είναι οι οφθαλμαπάτες, οι ψευδαισθήσεις και οι αντικατοπτρισμοί που αποτυπώνονται μέσα από τις φωτογραφίες του.

Ο τρόπος που τοποθετεί το σώμα και τον καθρέπτη είναι καθοριστικός και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που σε μαγνητίζει.
Στις λήψεις μου προσπάθησα να αποτυπώσω το πνευματικό κενό που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο στη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδος. Τοποθετώντας τα άκρα του σώματος μέσα στον καθρέπτη βλέπουμε τη συνέχειά μας μέσα από αυτόν.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr