Κανένας πεζός ή ποδηλάτης νεκρός το 2019 στο Ελσίνκι

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της.

Με μεγάλη υπερηφάνεια, οι αρχές του Ελσίνκι ανακοίνωσαν πως κατά το 2019, δεν υπήρξε κανένας θάνατος πεζού ή δικυκλιστή στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Η συγκεκριμένη είδηση, έρχεται μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση που αφορούσε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, όπου μόλις ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για το Ελσίνκι, το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν υπήρξαν θάνατοι για πεζούς ή ποδηλάτες, από το μακρινό 1960, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην πόλη. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στο Ελσίνκι, παρουσιάζει σταθερή μείωση τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας ήταν σταθερά πάνω από 30, ενώ από το 2010 ο μέσος όρος έχει μειωθεί στα 7 άτομα. Χειρότερη χρονιά για το Ελσίνκι ήταν το 1965, όταν στους δρόμους της πόλης έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι.

Από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, τα όρια ταχύτητας στην πόλη έχουν μειωθεί πολύ. Στις περισσότερες κατοικημένες περιοχές, το όριο ταχύτητας είναι 30 χλμ./ώρα, ενώ αυξάνεται στα 40 και 50 χλμ./ώρα σε μεγαλύτερες αρτηρίες ή προαστιακές περιοχές, αντίστοιχα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Πηγη: http://www.iaveris.gr/safety-first/328-kanenas-pezos-podilatis-nekros-2019-helsinki