Καλτσή Αναστασία: “Θεωρώ πως όλοι μας έχουμε την τέχνη μέσα μας”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Όπως όλα τα παιδιά από το δημοτικό. Ειχα πάρει και βραβείο σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής στην Στ τάξη.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Θεωρώ πως όλοι μας έχουμε την τέχνη μέσα μας. Εαν αυτό στην πορεία βγει προς τα έξω εξαρτάται από πολλά πράγματα. Απο το πώς μεγαλώνεις, τι ερεθίσματα δέχεσαι, τι ανθρώπους συναντάς στη ζωή σου (π.χ ένας δάσκαλος που μπορεί να διαβλέψει κάτι και να βοηθήσει να στραφείς
σε αυτόν τον δρόμο. Άρα πιστεύω ότι μπορείς κάλλιστα να γίνεις καλλιτέχνης όταν υπάρχουν εσωτερικές αναζητήσεις, αγάπη για τη ζωή, τον άνθρωπο και ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Ανησυχία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Όταν αφουγκράζεσαι αυτά όλα που συμβαίνουν γύρω σου ή και συμμετέχεις σε αυτά, η έμπνευση υπάρχει. Άλλωστε η πραγματική τέχνη μουσική ποίηση, λογοτεχνία, ζωγραφική κ.τ.λ, πηγάζει από τα καθημερινά, μεγάλα ή μικρά, που συμβαίνουν γύρω μας. Υπάρχουν φορές, λοιπόν, που η έμπνευση με βρίσκει δουλεύοντας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Ανήσυχο πνεύμα. Με ενδιαφέρει μέσα από τα έργα μου να περνάω μηνύματα. Να καταφέρνω να αφυπνίζω το νου και το συναίσθημα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Άμεση προτεραιότητα έχει η σχολή μου και η συμμετοχή μου σε κάποιες ομαδικές εκθέσεις.

Βιογραφικό.

Η Καλτσή Αναστασία γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα. Το 2007 παρακολούθησε σεμινάριο αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων, ενω το 2009 σεμινάριο χρωματολογίας διακοσμησης. 2012-2014 πήρε πτυχίο στο γραμμικό Σχέδιο και στην αρχιτεκτονική Εσωτερικών χώρων.

Η αγάπη της για τη ζωγραφική όμως υπήρχε έντονη. Ετσι, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο artik, με δάσκαλο τον Βαγγέλη Παπαποστόλου και στη σχολή της merso για δύο χρόνια. Σήμερα φοιτά στη σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εχει λάβει μέρος σε οκτώ ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Λαμία.