Καλλιτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα “ΑΡΧΗ”

«Αντίο, είπε η αλεπού. Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Δεν βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια»

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ηλικίας 6-12)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ (ηλικίας 13-18)

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ηλικίας 6-12)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ηλικίας 6-12)

https://avlaiatheatro.gr/

Η θεατρική ομάδα «ΑΡΧΗ» απαρτίζεται από νέους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς οι οποίοι γνωρίζουν καλά την σημαντικότητα της τέχνης στην ζωή των παιδιών.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η δημιουργία στο πλαίσιο της ομάδας με άξονα την τέχνη τον αυτοσεβασμό και την ψυχοπνευματική εξέλιξη των παιδιών.

Αρχίζουμε το ταξίδι μας με μέσο τη μουσική, τον χορό και το θέατρο, μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια που ενισχύουν και καλλιεργούν τη φαντασία, τον πειραματισμό, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, αναπτύσσοντας την πρωτοβουλία και απελευθερώνοντας τον συναισθηματικό κόσμο.

Τα παιδιά μέσω του καλλιτεχνικού παιχνιδιού συνεργάζονται, επικοινωνούν τα θέλω τους και νιώθουν αυτοπεποίθηση μέσω των όσων τα ίδια θα δημιουργούν.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή γνώση για καμία από τις τρέχουσες δραστηριότητες.

ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Λίγα λόγια για τους εμψυχωτές των εργαστηρίων:

Η Αιμιλία Μαρούση είναι Ψυχοπαιδαγωγός Ειδικής Αγωγής και Μουσικοθεραπεύτρια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια εικαστικών θεραπειών, ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής γονέων. Ειδικεύεται στις θεραπευτικές παρεμβάσεις μέσω τέχνης σε παιδιά και εφήβους. Είναι δημιουργός και συντονίστρια των εργαστηρίων “Artyourfeelings”, τα οποία πραγματοποιεί σε συνεργασία με καλλιτέχνες και θεραπευτές. Τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύεται στην θεραπεία μέσω του παιχνιδιού(ΕΡΜΑ). Τέλος, είναι πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας και ασχολείται με την μουσική σύνθεση, την ποίηση και την συγγραφή παιδικών τραγουδιών και παραμυθιών.

Η Αναστασία Ορφανούδη Χαλίκου είναι χορεύτρια κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου. Τα πρώτα της βήματα στον χορό τα έκανε στο πλάι της γνωστής καλλιτέχνιδας Μπέττυ Βιτινάρου στην σχολή της στον Πειραιά. Έπειτα συνέχισε τις επαγγελματικές της σπουδές στον χορό στην επαγγελματική σχολή «Αλέξανρος Χατζιάρας» ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Έχοντας σχέση με την τέχνη από παιδί με ειδικότητα στον χορό και το θέατρο πλαισιώνει την ομάδα μας με την αισθητική της, τις γνώσεις της και την αγάπη της για τα παιδιά βοηθώντας τους μαθητές της να έχουν σχέση με τον ρυθμό και το σώμα τους.

Η Κωνσταντίνα Νότε είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνδιού. Όντας στον καλλιτεχνικό χώρο από παιδί έχει άμεση σχέση με το θέατρο, την μουσική και τον χορό. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο θεατρικό εργαστήρι της Μαρίας Βλαχοδημήτρη σε ηλικία 10 ετών συνέχισε για πολλά χρόνια δίπλα της συνεχίζοντας και στο θεατρικό εργαστήρι FENARTE με την Εύα Δρακοπούλου και την Έλμα Καφετζιδάκη συμμετέχοντας και στην θεατρική ομάδα του σχολείου της. Αργότερα παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής performance και μαθήματα υποκριτικής στα οποία συνεχίζει να μαθητεύει. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη συντονίστρια θεατρικής ομάδας και δημιουργός – υπεύθυνη καλλιτεχνικών project. 

Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid.Η είσοδος γίνεται με την χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων , τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων λόγω covid γι’ αυτό απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Πολυχώρος Αυλαία

  • 2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182,

Τ.κ. 18535, Πειραιάς, Πασαλιμάνι .

  • Τηλέφωνα θεάτρου : 210 4297771 & 6948873607
  • Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 6983939820 !