Καληάνθη Βογδοπούλου & Βαλεντίνη Μαυρόδογλου: Άβατον Ασύμφωνα

Οι χαράκτριες Καληάνθη Βογδοπούλου, και Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, παρουσιάζουν την έκθεση “Άβατον Ασύμφωνα”, σε νέο χώρο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, που βρίσκεται στην διεύθυνση Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20 στον Λυκαβηττό, και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 18.30, με την επιμέλεια της Δήμητρας Σιατερλή. Η έκθεση εντάσσεται στις εκθέσεις του Athens Print Fest/ Fourth Edition – NOSTOS, την 4η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών τον Οκτώβριο του 2018 στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Η Δήμητρα Σιατερλή σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιμέλειας: “Αλίμονο, ο καλλιτέχνης ρουφάει όλον τον ζόφο του περίγυρου του και προφητεύει το μέλλον. Η συνομιλία τους λειτουργεί λυτρωτικά όσο η τέχνη τους ρέει ζωντανή και δυνατή μέσα από την γραφή του μαύρου του λευκού και του γκρίζου. Η αγωνία του διαλόγου τους διατρέχεται ακριβώς από την επίγνωση αυτής της συνθήκης, της μοίρας του καλλιτέχνη- ποιητή που καλείται να μετρήσει τον κόσμο του και να μιλήσει με τις εικόνες του. Η ποιητική τρυφερή σχέση φιλίας τους τυραννιέται από τα συνεχή μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Ανταλλάσσουν τον λόγο όπως γίνεται μ’ ένα παιδικό επαναληπτικό παιχνίδι. Τελικά η δύναμη της τέχνης της καθεμιάς τους, οδηγεί στο κανάλι μιας «λύσης» ικανής να αντέξει το κατάμαυρο χρώμα του μελανιού μ’ ένα ανεξίτηλο ίχνος που σφραγίζει την ψυχή τους κι εκείνη του θεατή”.

Η Καληάνθη Βογδοπούλου γεννήθηκε το 1993 στα Πετρανά Κοζάνης. Σπούδασε Χαρακτική με καθηγήτρια την Δήμητρα Σιατερλή, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το οποίο αποφοίτησε. Έχει δείξει έργα της σε μία ατομική έκθεση, και πολλές ομαδικές εκθέσεις και projects. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Η Καληάνθη Βογδοπούλου είναι Ιδρυτικό Μέλος της Συλλογικότητας Εικαστικών Καλλιτεχνών ARC https://arcgreece.blogspot.com

Η Βαλεντίνη Μαυρόδογλου είναι χαράκτρια και ζωγράφος που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, σπούδασε ενδυματολογία στην σχολή μόδας Pan-Sik και Γραφικές Τέχνες στο ΙΙΕΚ “Πράξις”. και Χαρακτική και Ζωγραφική στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα.