Καθηλωτικός ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Καθηλωτικός ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος στην παράσταση «’21» που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για το ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως σήμερα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανέδειξε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη μουσική πτυχή της διαδρομής των δυο αιώνων της σύγχρονης Ελλάδας.

Το κοινό αποθέωσε τον εμβληματικό καλλιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του σημείωσε πως «η τραγουδισμένη μας ζωή 200 χρόνια τώρα, υπερβαίνει τις συγκρούσεις και τα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου γιατί κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το κοινό μας αίσθημα για τον τόπο κι ολοζώντανη την ελληνική λαλιά με τουρκοκρατίες, φραγκοκρατίες, σεισμούς, λοιμούς και διχασμούς και ίσως αυτό να ναι το μεγαλύτερο μας κατόρθωμα».

Στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» τον Διονύση Σαββόπουλο συνόδευσαν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φώτης Σιώτας, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου και το πολυφωνικό συγκρότημα ΔΙΩΝΗ.

«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να απολαύσουμε μια μουσική αφήγηση της πορείας της ελληνικής τραγουδοποιΐας από τα δημώδη άσματα των αρχών του 19ου αιώνα έως την λεγόμενη “έντεχνη” σκηνή των ημερών μας» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Γάκης, μετά το τέλος της παράστασης. 

Όπως σημείωσε: «Καθώς σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο ημερολογιακός κύκλος του 2021, χρονιά κατά την οποία ο Ελληνισμός τιμά τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου με το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης ήταν ο δικός μας τρόπος να αποτίσουμε μουσικό φόρο τιμής για τη μνήμη και την ταυτότητα μας, ταξιδεύοντας παράλληλα στον μουσικό μας πολιτισμό».