Καθήλωσαν το κοινό Γεωργακόπουλος και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Ακρόπολη

Καθήλωσαν το Αθηναϊκό κοινό με την ερμηνεία τους στο Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα 414 του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ο 20χρονος σολίστ Γιώργος Γεωργακόπουλος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα την Κυριακή 19 Μαΐου για δύο φορές μάλιστα ξεχωριστά, κάτω από την Ακρόπολη στις εκδηλώσεις Piano City.

Ο σολίστ και η Κρατική μας Ορχήστρα, γνώρισαν την αποθέωση από τους παρευρισκομένους, στον κατάμεστο από κόσμο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτι που καταδεικνύει την ανάγκη που έχει το κοινό για ποιοτικές συναυλίες, ειδικά της κλασικής μουσικής!

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε τον Μάιο του 2004 και είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, από όπου το 2018 σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί – Ά Βραβείο & Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης, με Καθηγήτρια την Κατερίνα Γκόλγκαρη. 

Είχε προηγηθεί το 2011 σε ηλικία 11 ετών το Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης. Έχει συμπράξει ως σολίστ σε ηλικία 14 ετών με την Καμεράτα Ορχήστρα Νέων υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έχει επίσης εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση.

Ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου κατά καιρούς είχε ερμηνεύει σολιστικούς ρόλους και είχε συμμετάσχει σε πολλές όπερες, παραστάσεις και ηχογραφήσεις. Παράλληλα είναι φοιτητής στην Σχολή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.