«Κάθε μέρα εξετάσεις…» Ο ψυχίατρος-συγγραφέας Πέτρος Αυλίδης

στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 19.00

Στο πλαίσιο της έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης «τσίκι-τσίκι», το Τελλόγλειο Ίδρυμα και ο ψυχίατρος-συγγραφέας κ. Πέτρος Αυλίδης διοργανώνουν την εκδήλωση «κάθε μέρα εξετάσεις…», την Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 19.00.

Ο Πέτρος Αυλίδης, θα παρουσιάσει τον φίλο του Αλέξη Ακριθάκη, αφηγούμενος κάποιες ιστορίες από την εποχή στο Βερολίνο του ’80. Αυτές οι ιστορίες έχουν καταγραφεί στα βιβλία του «Α, ρε Αλέξη, μ’ έμπλεξες…» και «Σοφέρ», στα οποία ως χρονικό αποτυπώνει τον χειμαρώδη Ακριθάκη με φόντο το Βερολίνο, την εμβληματική πόλη που ζει την τελευταία δεκαετία της υπό τη σκιά του Τείχους.

Βιογραφικό:

Ο Πέτρος Αυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Τελείωσε την ιατρική το 1979 και ζει στο Βερολίνο από το 1980. Εργάστηκε ως ψυχίατρος από το 1980 μέχρι το 1998. Γράφει από το 1989. Το «Λοβαφερινσορτκάτς-ψιλοκομμένο πάθος» (Γαβριηλίδης, 1999), είναι το πρώτο του βιβλίο. Κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Λευτέρης Κεΐζης. Το 2002 έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,5 της Θεσσαλονίκης την εκπομπή “Μπιγκ Σίτι Νόις” ως ντιτζέι Γκολ. Επρόκειτο περί μουσικών σετ από διάφορα κλαμπ του Βερολίνου, που είχε συλλέξει την μετά «Τείχος» εποχή. Διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Δρομολόγια», «Κωπηλάτες» και «Άθενς Βόις». Έχει γράψει τα βιβλία: «Τεμπέλης κομπλέ», Γαβριηλίδης (2017), «Α, ρε Αλέξη, μ’ έμπλεξες…», Γαβριηλίδης (2015), «Σοφέρ», Γαβριηλίδης (2012), «Κάψα-χιτ [φουλ μιξ]», Γαβριηλίδης (2008).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος, στην έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προκράτηση.