ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ»
Έτος ιδρύσεως 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Ροταριανός Όμιλος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ», υπό την αιγίδα της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ., σας προσκαλεί σε ημερήσια εκδρομή στο ιστορικό λιμάνι όπου διεξήχθη η Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., με ξενάγηση, την Κυριακή 12 Μαΐου.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 π.μ. από την προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά από όπου αναχωρούν τα πλοία της Σαλαμίνας και Αίγινας. Εκεί θα μας υποδεχθούν αρχαίοι πολεμιστές για να φωτογραφηθούμε μαζί τους και να γνωρίσουμε από κοντά πως ήταν οι στολές των αρχαίων πολεμιστών και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 2004 και διαθέτει 2 καλαίσθητα κλιματιζόμενα σαλόνια, που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 100 επιβάτες. Έχει άνετους εξωτερικούς χώρους με καθίσματα και όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και πιστοποιητικά που εξασφαλίζουν απόλυτα την ασφάλεια των επιβατών του.
Αναχώρηση. Πλέουμε με κατεύθυνση την ιστορική Κυνόσουρα, όπου ήταν παρατεταγμένος ο Ελληνικός στόλος κατά τη μεγάλη Ναυμαχία το 480 π.Χ. Περνάμε πάνω από τα λείψανα των Τριήρων! Φτάνουμε ως τον αρχαίο Λιμένα Αμπελάκια, περνώντας από τον Τύμβο και τους τάφους των Σαλαμινομάχων. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας πραγματοποιείται ιστορική ξενάγηση στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτόν το θαλάσσιο χώρο.
Στην συνέχεια περνάμε από τα κοσμοπολίτικα Σελήνια και συνεχίζουμε για τον γραφικό όρμο του ΑΙΑΣ CLUB. Καταπλέουμε στα πευκόφυτα άγνωστα Περιστέρια, όπου βρίσκεται το Σπήλαιο του αρχαίου τραγωδού Ευριπίδη. Θα θαυμάσουμε το Φάρο του 1901 στην κόγχη, το μυστηριώδες δεντρόσπιτο και άλλα αξιοθέατα.
Αναχώρηση από τα Περιστέρια και επιστροφή στα όμορφα Σελήνια, όπου θα γευματίσουμε σε ένα γραφικότατο εστιατόριο πάνω στη θάλασσα. Κατά την επιστροφή, θα παρατεθεί σνακ σε μπουφέ με αναψυκτικά και καφέ. Θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες στο πλοίο και οι ταξιδιώτες θα παραλάβουν τον αναμνηστικό πάπυρο της διαπίστευσης του πλου στη Ρότα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Λόγω της ημέρας της Μητέρας, θα προσφερθεί στην κάθε κυρία και ένα γλαστράκι με φυτό.
Επιστροφή στον Πειραιά πριν τη δύση του ήλιου.
Θερμή παράκληση οι κρατήσεις να μας γνωστοποιηθούν έως τις 2 Μαΐου (θέσεις περιορισμένες) στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6941655858 (Ρίτσα Ανδριανού) και 632640068 (Άννα Μπούμπα – Γραμματέας Ρ.Ο. Σαλαμίνας).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας σε μια άλλη εκδρομή σε κάποιους άλλους αξιοθέατους προορισμούς της Σαλαμίνας.

Η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Σαλαμίνας «Βασιλεύς Αίας»
Ρίτσα Ανδριανού

Η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ.
Ντόρα Κέμου

Κόστος: € 35/άτομο