ΙΟΥΛΙΟΣ-ΚΑΙΣΑΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: “Τα συναισθήματα του εγκλεισμού ανάμεικτα. Αισθάνομαι μια έντονη ψυχολογική κούραση”

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ-ΚΑΙΣΑΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, καθηγητής σωματικής αγωγής και ηθοποιός, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ολο αυτό το διάστημα προσπαθώ να είμαι δημιουργικός μελετώ επιστημονικά άρθρα, γράφω νέα θεατρικά και τηλεοπτικά έργα και παρακολουθώ νέες ταινίες. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, πολλές φορές αισθάνομαι μια έντονη κούραση με όλη την κατάσταση ακόμα και αγανάκτηση. Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα επανέλθουμε στη κανονικότητα και όλα θα είναι πιο φωτεινά.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η βία υπάρχει σε πολλές μορφές καθώς και σε πολλά επαγγέλματα. Ισως έχει ωριμάσει η συνθήκη και τώρα κάποια γεγονότα βγαίνουν στο φως. Στο επάγγελμα του ηθοποιού η βία είναι λίγο πιο ωμή καθώς θα είναι και στη σκηνή και στα παρασκήνια. Μακάρι στο μέλλον να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα.

“Προσωπικά έχω βιώσει περιστατικά τόσο άμεσης όσο και έμμεσης βίας στο χώρο της υποκριτικής.”

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Σύμφωνα με την επιστήμη κατά καιρούς τα εμβόλια έχουν βοηθήσει την ανθρωπότητα να ξεπεράσει κι άλλους ιούς. Το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό είναι σε μία πειραματική φάση απ’ ότι έχω διαβάσει.

“Εμπιστεύομαι την επιστημονική κοινότητα και βεβαίως όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα εμβολιαστώ κι εγώ.”

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Περισσότερο έχω στερηθεί τις βραδινές εξόδους με φίλους, τις ξέγνοιαστες στιγμές, το θέατρο τον κινηματογράφο και γενικά το να βλέπω έξω τον κόσμο να κυκλοφορεί και να είναι ανέμελος. Σε κάθε περίπτωση το αντιμετώπισα ψύχραιμα αυτή τη φορά.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Η τηλεργασία διευκόλυνε την κατάσταση μέσα στην πανδημία και αναμφισβήτητα εξυπηρετεί εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εργαστούν και μάλιστα από το σπίτι. Ωστόσο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία. Υποθέτω πως θα προκύψουν δυσκολίες στον εργασιακό τομέα και πως η πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα στηριξης διαφορετικά πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους.