Θωμάς Δημητρακόπουλος: “Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και για πόσο καιρό…”

Ο Θωμάς Δημητρακόπουλος – Τραγουδιστής “τοποθετείται” στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Ηθοποιός σημαίνει φως”, τραγούδησε ο Δημήτρης Χόρν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Η επιστροφή στην κανονικότητα με γεμίζει χαρά αλλά και ανησυχία.

Ως καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την εύρυθμη αλλά και κοινωνικά ασφαλή διεξαγωγή των προσεχών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων; Αν τελικά μας δωθεί η σχετική άδεια για την διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων.
Ίσως θα ήταν ασφαλές να γίνουν σε εξωτερικούς μόνο χώρους, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για όλους.

Ο καλλιτέχνης επιβραβεύεται με το χειροκρότημα και το εύγε. Ανησυχείτε για ενδεχόμενο οικονομικό αδιέξοδο; Είναι αλήθεια ότι ο κλάδος μας, μαζί με όλους τους υπόλοιπους, έχει ταραχτεί από αυτή την κατάσταση.
Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και για πόσο καιρό.
Πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να κάνει κάτι για αυτό αν θέλει να συνεχιστεί η ύπαρξη πολιτισμού στη χώρα μας.
Όλοι μας περνάμε αρκετά δύσκολα καθώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουμε για αρκετό καιρό και το μέλλον φαίνεται εντελώς αβέβαιο.

Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι gallery και οι πολιτιστικοί χώροι πιστεύετε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη ημέρα; Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο σαν σενάριο να πω την αλήθεια. Από την άλλη όμως λέω ότι αφού αρχίζει η άρση των μέτρων γιατί να μη γίνει κάτι και για εμάς σιγά-σιγά και η ζωή μας να αποκτήσει κάποια κανονικότητα;