Θοδωρής Τσάτσος: “Έχω την τύχη να μπορώ να βασιστώ σε πολύ έμπειρους ανθρώπους για πολύτιμες συμβουλές”

Μέσα στο Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει από την MLK ο πρώτος μου δίσκος, με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα».

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να μου αρέσουν είναι το Τζοάννα σ’ αγαπώ διασκευασμένο από τον Πασχάλη, Εγώ ο ξένος του Στράτου Διονυσίου και Οι θάλασσες του Μητροπάνου. Το πρώτο ξένο κομμάτι που λάτρεψα ηταν το Born to be my baby των Bon Jovi!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όταν ήμουν μικρός έκανα για κάποια χρόνια πιάνο. Δεν έμαθα να παίζω όμως, καθώς ήμουν απείθαρχος με τη μελέτη. Το τραγούδι μου άρεσε από παιδί. Συμμετείχα στο πρώτο συγκρότημα όταν ήμουν 18 ετών. Ξεκίνησα μαθήματα τραγουδιού όπου έκανα για 8 χρόνια, ενώ παράλληλα εμφανιζόμουν σε μικρές μουσικές σκηνές. Στην οικογένειά μου δεν ασχολιόταν κάποιος με την μουσική. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος που με επηρέασε να στραφώ προς τα ‘κει.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Με τρομάζει πολύ να βάζω τον εαυτό μου σε πράγματα που δεν πληρούν το αισθητικό μου κριτήριο και δεν με κάνουν χαρούμενο. Δεν έχω σαφή γνώμη γιατί δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση. Στο επίπεδο που δίνουν βαρύτητα σε μουσικά κριτήρια και δεν εστιάζουν σε άλλους παράγοντες ίσως μπορούν να είναι ωφέλιμα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες, που μια σύμπραξη μαζί τους θα με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο. Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ο πρώτος που ήρθε στο μυαλό μου όταν διάβασα την ερώτηση. Εκτιμώ και θαυμάζω επίσης τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτο Πασχαλίδη και αρκετούς άλλους.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Είμαι πολύ νέος σε αυτόν τον χώρο και δεν το γνωρίζω καλά. Έχω την τύχη να μπορώ να βασιστώ σε πολύ έμπειρους ανθρώπους για πολύτιμες συμβουλές.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μέσα στο Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει από την MLK ο πρώτος μου δίσκος, με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα». Παραγωγή και ενορχήστρωση είναι του Γρηγόρη Πολύζου, που υπογράφει και τέσσερις από τις εννέα συνθέσεις. Οι υπόλοιπες ανήκουν στους Κώστα Γάκη, Σπύρο Παρασκευάκο, Γιώργο Κυριάκο και Δημήτρη Ιλεμόσογλου. Στον δίσκο συμμετέχουν η στιχουργός Αθηνά Σπανού που υπογράφει ένα τραγούδι και η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου σε δύο τραγούδια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την δουλειά και τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε σε αυτή και ανυπομονώ να την μοιραστώ με τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=0DkvYRY4Zek