Θοδωρής Ζευγαράς: «Ο Τόνυ Μαυρίδης, είναι ο καλλιτεχνικός πατέρας μου»

Τη δυναμική του εμφάνιση στη μουσική σκηνή, κάνει ο Θοδωρής Ζευγαράς. Με καταγωγή από την Καρδίτσα, και με μία χαρακτηριστική χροιά φωνής, ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής, έρχεται με φόρα, να υπηρετήσει το καλό, λαϊκό και ελαφρολαϊκό τραγούδι. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού, με τίτλο «Στη Φωτιά», που υπογράφει σε μουσική ο Τόνυ Μαυρίδης, και στίχους ο Νίκος Δούρος, και κυκλοφόρησε από τη Spicy Music, ο Θοδωρής Ζευγαράς, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, με σκοπό να τον μάθουμε καλύτερα. Με γνώμονα την αγάπη του για τη μουσική και τραγούδι, που για εκείνον αποτελεί μία πηγή έκφρασης και εκδήλωσης συναισθημάτων, ο Θοδωρής Ζευγαράς, αποκαλύπτει την καλλιτεχνική του ταυτότητα, αλλά και την προσωπικότητά του, γενικότερα.

«Στη φωτιά» ολοκαίνουργιο τραγούδι. Πώς νιώθεις που σε εμπιστεύτηκε για το ντεμπούτο σου, ο μετρ μεγάλων επιτυχιών, Τόνυ Μαυρίδης;

«Είναι τιμή για εμένα που μου εμπιστεύτηκε ένα τόσο δυναμικό και όμορφο δημιούργημά του. Νιώθω την ανάγκη, να βελτιώνομαι συνεχώς, γιατί είναι δίπλα μου, με στηρίζει και πιστεύει σε εμένα. Ο Τόνυ Μαυρίδης, είναι σαν καλλιτεχνικός πατέρας, όπως το λέω εγώ, γιατί με στηρίζει πάρα πολύ, σε όλα»

Σύστησέ μας τον άνθρωπο Θοδωρή και τον καλλιτέχνη Ζευγαρά; Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα;

«Προσπαθώ συνεχώς, να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι στη ζωή μου. Νομίζω η δημιουργία και η εξέλιξη, με κρατούν σε εγρήγορση. Είμαι ένας άνθρωπος, που όπως  λένε οι δικοί μου άνθρωποι, «αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, θα γυρίσεις τη Γη ανάποδα, για να το πετύχεις».  Αυτό ίσως είναι καλό,  ίσως και κακό, ωστόσο προσπαθώ, να ακούω πάντα τις συμβουλές των ανθρώπων γύρω μου, γιατί αυτές, με εξελίσσουν. Η μουσική, που αγαπάω να ερμηνεύω και με γεμίζει, για το λόγο, του ότι μπορώ και εκφράζομαι, μέσα από αυτή, είναι η λαϊκή, η ελαφρολαϊκή μουσική. Μου αρέσει γιατί, μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα ! Ωστόσο, ανάλογα με το mood, ακούω πολλά είδη μουσικής».

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι;

Η αγάπη για τη μουσική, «γεννήθηκε» ένα βράδυ, που είχα πάει σε κάποιο μαγαζί και τελείως ανεπιτήδευτα, μου έδωσαν το μικρόφωνο, για να τραγουδήσω. Εκεί κατάλαβα, ότι μπορώ να εκφραστώ μέσω της μουσικής, εκεί ένιωσα, πολύ όμορφα συναισθήματα, και μέσα σε 3 λεπτά, που ήταν υπεραρκετά, κατάλαβα ότι αυτό με γεμίζει. Έπειτα στα 16 μου, ξεκίνησα επαγγελματικά το τραγούδι στην πόλη μου την Καρδίτσα, όπου εκεί με την τριβή, διαπίστωσα ότι με γεμίζει επίσης, το να δημιουργώ συναισθήματα σε ανθρώπους, μέσω της ερμηνείας, στίχων και μουσικής. Με γεμίζει, να γινόμαστε όλοι μια παρέα και να υπηρετώ τη διασκέδαση των ανθρώπων, που επιλέγουν να διασκεδάσουν σε εμάς, στο εκάστοτε σχήμα».

Οι γονείς σου ήταν συνοδοιπόροι στην απόφασή του να ασχοληθείς με το πεντάγραμμο, ή έφεραν αντιρρήσεις;

«Οι γονείς μου, ήταν συνοδοιπόροι, χωρίς δεύτερη σκέψη! Ήταν πάντα δίπλα μου, και ενθαρρυντικοί, στο να προχωρήσω και να κάνω αυτό που αγαπάω!  Είμαι ευλογημένος σε αυτό το κομμάτι, πάρα πολύ!».

Ποιες είναι οι συμβουλές του πατέρα σου, ή των δικών σου ανθρώπων, που θα ακολουθείς για πάντα;

«Τι να σου λέω τώρα, και από πού να ξεκινήσω, γιατί είναι αμέτρητες. Ο πατέρας μου, συνεχώς μου μιλά, με τις ώρες για τη δουλειά, γιατί έχει υπάρξει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οπότε καταλαβαίνεις, ότι με συμβουλεύει, να εργάζομαι σκληρά και κάθε φορά που πέφτω, είναι εκεί για να μου δείξει τον δρόμο μπροστά και να μου πει «Σήκω και προχώρα».

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο;

«Κοίταξε, ήταν μονόδρομος, από την άποψη ότι, εμένα αυτό, μου δημιουργεί ένα συναίσθημα πληρότητας και γαλήνης και δε θα το άλλαζα με κάτι άλλο. Με ικανοποιεί πλήρως, το να δημιουργώ συναισθήματα στους ανθρώπους, ωστόσο, έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές στο παρελθόν, για βιοποριστικούς λόγους».

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου τον τελευταίο χρόνο, λόγω την πανδημίας;

«Όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα, όλο αυτό που βιώνουμε, έχει δύο όψεις. Την όψη της έντονης δυσκολίας, και πόσο μάλλον σε ανθρώπους, που έχουν παιδιά και οικογένειες και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Παράλληλα όμως, είναι ένα τεράστιο σχολείο για όλους μας, γιατί βλέπουμε, την ελευθερία μας να μην είναι δεδομένη, ενώ πριν, τη θεωρούσαμε δεδομένη. Στερούμαστε δικούς μας ανθρώπους, στερούμαστε την αγκαλιά, στους δικούς μας ανθρώπους. Νομίζω ότι, όταν βγούμε από όλο αυτό, θα αξιοποιήσουμε, αλλιώς την ελευθερία μας και θα αγκαλιάζουμε πιο σφιχτά τους ανθρώπους».

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στον βωμό της καριέρας;

«Λέω όχι, σε ό,τι θα κάνει τον Θοδωρή, αύριο να μετανιώσει.  Λέω ναι, σε ό,τι ξέρω ότι, είναι υπέρ εμού, υπέρ του συνανθρώπου μου και υπέρ του Θεού μου ! Σίγουρα θυσιάζεις πολλά πράγματα πάρα πολλά αλλά δε μπορείς, να θυσιάσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία».

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»;

«Το ψωμί της ξενιτιάς».

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου, αγαπάνε οι άλλοι σε εσένα, και για ποιο σε «μαλώνουν»;

«Είμαι πολύ δοτικός στους ανθρώπους που αγαπάω και τους κάνω να γελάνε παραπάνω, από όσο αντέχει το στομάχι τους (γέλια). Με μαλώνουν συχνά, γιατί προσπαθώ να κάνω, πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα, να μην τα καταφέρνω σε όλα καλά, όταν με πιάνει αυτή η υπερδραστηριότητα (γέλια).

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται νέος νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού;

«Θεωρώ ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, τους κατάλληλους συνεργάτες, ψυχική δύναμη, ταλέντο, υπομονή, και επιμονή»

Ποια είναι τα μουσικά σου σχέδια;

«Για την ώρα,  όλη μας η ενέργεια είναι στραμμένη στο νέο μας τραγούδι «Στη Φωτιά», σε μουσική Τόνυ Μαυρίδη και στίχους Νίκου Δούρου. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν με την σειρά τους, όπως μου λέει ένας πολύ καλός μου φίλος, ένα βήμα τη φορά! Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ».

Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις τον Θοδωρή με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

«Υπερδραστήριος, αισιόδοξος, οραματιστής».

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;

«Να στερηθώ ανθρώπους που αγαπάω».

«Στη φωτιά», για ποιους λόγους θα έπεφτες;

«Νομίζω για κανέναν. Προσπαθώ, να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις, με σχέδιο, ηρεμία και σοφία».

Θοδωρής Ζευγαράς – Στη Φωτιά – Official Music Video – YouTube