Θάνος Σκόπας: “Το θέατρο για εμένα είναι τρόπος ζωής”

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Νότε

“Συμμετέχω στην παράσταση “Καραϊσκάκης ο παρεξηγημένος Ήρωας” του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου στο θέατρο Αυλαία κάθε Σάββατο στις 20:00″

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την τέχνη της υποκριτικής σε ηλικία 25 ετών.

Ποιον ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω τον Johny Depp. Είναι ένας ηθοποιός ’’χαμαιλεων’’ άλλα με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και τη δίκη του καλλιτεχνική σφραγίδα.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Να μπορείς να εργάζεσαι και να ζεις από και με αυτό που αγαπάς.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Αλλοι λενε το ενα και αλλοι το αλλο… τι να σας πω.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη ’’πάθος’’ διότι έτσι λειτουργώ σαν άνθρωπος, και στη ζωή μου και στη δουλειά μου.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Δεν θεωρώ πως νιώθω κάποια εμπνευση. Αυτο που κάνω είναι να παίρνω τα κομμάτια του παζλ και να τα ενωνω με το δικό μου τρόπο φτιάχνοντας κάτι η καποιον.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Αυθόρμητο θα έλεγα… Πράττω δίχως να σκέπτομαι και αυτο στο καλλιτεχνικό κομμάτι με κινεί.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα ήθελα να κάνω αρκετές διαφορετικές παραστάσεις ώστε να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερους συνάδελφους και να πάρω όσα περισσότερα μαθήματα μπορω απο αυτούς για να μπορέσω να εξελιχθώ σαν ηθοποιός.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσετε με μια φράση την υποκριτική αλλά και γενικότερα το θέατρο ποια θα διαλέγατε; Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φράση. Το θέατρο για εμένα είναι τρόπος ζωής

Πιστεύετε πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή μήπως υπάρχει μια μόνιμη τάση ανακύκλωσης προσώπων και χαρακτήρων; Πιστεύω πως ναι άλλα πλέον πολύ σπάνια και κάτω απο πολύ συγκεκριμένες  συνθήκες. Όσο για την ανακύκλωση προσώπων και χαρακτήρων φυσικά και γίνεται και είναι λογικό ως ενα βαθμό.

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε; Συμμετέχω στην παράσταση ‘Καραϊσκάκης ο παρεξηγημένος Ήρωας’ του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου στο θέατρο Αυλαία κάθε Σάββατο στις 20:00.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους  αναγνώστες  του polismagazino; Να έχετε ολοι στόχους και όνειρα και να τα κυνηγάτε χωρίς φόβο. Με θάρρος και δυναμισμό.