Η VΙRTUAL REALITY THESSALONIKI ΞΕΝΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”

H VR Thessaloniki με τα  μνημεία Unesco και  όλα τα αξιοθέατα της πόλης θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο “ταξί του μέλλοντος” που θα κυκλοφορεί στους δρόμους.
Η smart εφαρμογή που δημιούργησε πριν από λίγους μήνες ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται στο νέο project  για το «ταξί του μέλλοντος» που θα παρουσιαστεί κατά  την διάρκεια της 83ης ΔΕΘ από το Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Taxiway.
To «ταξί του μέλλοντος» είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες ταξί. Στα συστήματα νέας τεχνολογίας που διαθέτει έχει ενσωματωθεί και το σύστημα προβολής των σημαντικότερων τουριστικών σημείων της πόλης δίνοντας στους επισκέπτες-επιβάτες να τα γνωρίσουν  στα λίγα λεπτά που διαρκεί η διαδρομή.
Ο Οργανισμός Τουρισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με το Taxiway για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης διέθεσε τις ειδικές μάσκες VR και τις εφαρμογές για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούνται μέσα στο ηλεκτροκινούμενο όχημα.
Η  Virtual Reality Thessaloniki αφορά δυο εφαρμογές. Μία για τα μνημεία Unesco (Thessaloniki Unesco VR) και μία για τα άλλα αξιοθέατα (Thessaloniki VR). Όλοι οι επισκέπτες μπορούν σήμερα να  τις «κατεβάσουν» σε τάμπλετ ή σε smart phone και να περιηγηθούν τρισδιάστατα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως είναι η Καμάρα, το Γαλεριανό συγκρότημα, το Αλατζά Ιμαρέτ, η πλατεία Αριστοτέλους,  το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα Λαδάδικα,ο Λευκός Πύργος,ο Άγιος Δημήτριος,η Αγία Σοφία,η Ροτόντα κα.