Η Myró Gallery φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Female Art» υπό την επιμέλεια της Anastasia Raskina

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2022.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 25 γυναίκες καλλιτέχνες παρουσιάζοντας έργα διαφόρων τεχνικών και θεμάτων.

Συμμετέχουν: Ana-Maeija Aksentijevic, Galina Petrova, Ksenia Filonova, Olga Feldbusch, Αλεξάνδρα Γωγούση, Αλεξάνδρα Καδινοπούλου, Βάσω Γεωργιάδου, Δέσποινα Τσαπρούνη, Ελένη Κομίτη, Ευαγγέλη Καραγγέλη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σταυρίδου, Λαμπρινή Καπρίνη, Μαίρη Κουκουνάρη, Μαργαρίτα Ταλιαδώρου, Μαρία Διακοδημητρίου, Μαρία Καιρίδου, Μαρία Λαγγαδίτη, Μαρία Ξανθάκη, Μαριάννα Δέρβου, Ματούλα Ντούνη, Ντιντέμ Αλητσόγλου, Τάνια Μιλίου, Χρισταλένη Αλιφιεράκη.

«Είναι πολύ απλό: μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.

Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν»

«Ο μικρός πρίγκιπας», Antoine de Saint-Exupéry (1943)

Κάπως έτσι, οι σιδερένιες καρδιές – δημιουργίες της Αλεξάνδρας Γωγούση, βρέθηκαν στους χώρους της Myro Gallery στην έκθεση που επιμελήθηκε η art curator Anastasia Raskina.

«Η Αγάπη είναι παντού» είναι το μήνυμα των έργων και πραγματικά από την είσοδο της γκαλερί και μετά, η αγάπη είναι διάχυτη παντού!

Λίγα λόγια για την Επιμελήτρια

Η Αναστασία Ράσκινα είναι art manager, επιμελήτρια και ειδικός στη βαλκανική τέχνη. Σήμερα εκπροσωπεί τη γκαλερί μοντέρνας τέχνης Myro Gallery και τον οίκο δημοπρασιών Myro Group. Προηγουμένως, συμμετείχε επανειλημμένα στη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεντεύξεων τύπου και πρωινού τύπου για δημοσιογράφους. Συνεργάστηκε επίσης με τη Διεθνή Οργάνωση Γυναικών (IWOG) στο Βελιγράδι με την οποία διοργάνωσε φιλανθρωπικά παζάρια για αρκετά χρόνια.

«Είναι σημαντικό για μένα και για τη Myro Gallery να υποστηρίζουμε τις γυναίκες στον χώρο της τέχνης. Ως επιμελήτρια, θέλω να δώσω περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες καλλιτέχνες. Ως εκ τούτου, διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις για την υποστήριξη γυναικών καλλιτεχνών. Και γι’ αυτό σας προσκαλούμε στην πρώτη εκδήλωση όπου συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.»

Αναστασία Ράσκινα Επιμελήτρια

Σας περιμένουμε λοιπόν στα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 19.00. Εκεί που μπορείτε να γνωρίσετε τη γυναικεία τέχνη και να πιείτε ένα ποτήρι κρασί από το οινοποιείο Domaine Porto Carras «New era»

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00 

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr