Η MYRO gallery υποδέχεται τον Χόρτη Φίλιππο στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποιά η θεματολογία των έργων σας σε αυτή την πολιτισμική εισβολή; Στην Ομαδική αυτή έκθεση παρουσιάζω δύο Ελαιογραφίες μου σε μικτή τεχνική πάνω σε σχεδόν ακατέργαστο λινό. Το “Salvation I” και το “Salvation ΙΙ” ή αλλιώς “Indigo seas” όπως εναλλακτικά ονομάζονται, είναι ουσιαστικά δύο κατόψεις με την ίδια θεματολογία, την “αρχέγονη Θάλασσα”. Είναι ένα οξύμωρο σχήμα που ακροβατεί μεταξύ της “λύτρωσης'” και του επέκεινα. Είναι μια αντίφαση μεταξύ του αφρισμένου κύματος και της σκοτεινής αφαίρεσης της στεριάς από την άλλη πλευρά. Οι φιγούρες δείχνουν να απομακρύνονται από την “ασφάλεια” της σκοτεινής ακτής και να απομακρύνονται σε μια “πιθανή” λύτρωση.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Τα συγκεκριμένα αυτά έργα παράχθηκαν εν μέσω του πρώτου lockdown μέσα από σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από την πανδημία, τις συνέπειες που έφερε, αλλά και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για αποστασιοποίηση και για μια πιθανή μελλοντική απομόνωση των Ανθρώπων.

Έχετε ασχοληθεί με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Κυρίως έχω ασχοληθεί με τη Ζωγραφική ως βάση έκφρασης με μια σειρά από υλικά, τεχνοτροπίες, μικτές τεχνικές και πειραματισμούς. Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γελοιογραφία, την τοιχογραφία (mural) και το κόμικ. Φιλοτέχνησα παιδικά παραμύθια καθώς και Εξώφυλλα Μουσικών Άλμπουμ. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Για περίπου τρία χρόνια μαθήτευσα πλάι στον Εικαστικό-Ζωγράφο Κ. Μ. Μπλάτσιο απόφοιτο ΑΣΚΤ Αθηνών και το 2020 απέκτησα πτυχίο παρακολούθησης από το MOMA της Νέας Υόρκης με θέμα τον Αφηρημένο μεταπολεμικό εξπρεσιονισμό. Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις.

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Παραδόξως όχι… Η Ζωγραφική από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου ήταν η κύρια πηγή έκφρασης των συναισθημάτων μου, είναι μια πορεία ζωής που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας