Η MYRO gallery υποδέχεται την Penelope Nelly Tsiakiridou στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποια η θεματολογία των έργων σας σε αυτή την πολιτισμική ΕΙΣΒΟΛΗ; Δημιούργησα το GLASSWING FLIRT το οποίο αποτελείται από πίνακες και το Video Art το οποίο δημιούργησαμε μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες μου, Κινηματογραφιστή και Visual artist  Μενέλαου Πριμερακη και Φωτογράφου Δημήτρη Καρδόγερου. Το έργο έχει σαν βάση το νεύρο του μαύρου και τα κρυστάλλινα φτερά της πεταλούδας.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Το “GLASSWING FLIRT” είναι εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα, το ρομαντισμό, την μοντέρνα τέχνη και το κίνημα του παρνασσισμού μέσω του εκπροσώπου Théophile Gautier, βασισμένο στη θεωρία του  «η τέχνη για την τέχνη» «l’ art pour l’ art». Τα στοιχεία του παρνασσισμου που χρησιμοποιώ στους πίνακες είναι αυτα τα οποία δίνουν σημασία στην ακρίβεια της έκφρασης και στη λεπτομέρεια. Μέσω της μουσικότητας του στίχου των ποιημάτων υιοθετώ την μελωδικότητα των χρωμάτων και τις επαναλήψεις. Το Video Art  είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά του αγάλματος της Αρχαίας Ελλάδας καθώς οι παρνασσικοί επιδιωκαν τη μορφική τελειότητα με την επίμονη επεξεργασία του στίχου, παρομοίαζαν την τέχνη του ποιητή με την τέχνη του γλύπτη, που λαξεύει υπομονετικά το σκληρό παριανό μάρμαρο, αλλά και κατ’ επέκταση με την τέχνη του χρυσοχόου, που επεξεργάζεται πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους. Οι τεχνοτροπίες μου ποικίλουν. Χρησιμοποιώ ακρυλικά χρώματα πολύτιμους λίθους swarovski, πάστες ώστε να δημιουργω όγκους και ανάγλυφες υφές, φύλλα ψευδοασήμι, μέταλλο και φύλλα τριαντάφυλλου. Παντρεύω διαφορετικά  υλικά γιατί ποντάρω στη λεπτομέρεια, στις υφές και στα επίπεδα.

Έσεις οι καλλιτέχνες είστε χαρισματικοί. Έχετε ασχοληθεί και με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Ασχολούμαι ενεργά με τη Μουσική, το τραγούδι, το Σχέδιο μόδας, έχω δημιουργήσει το Kuro που αφορά το Fineart – Artwork και το Customade clothing, καθώς έχω συστηθεί  με το χορό και το θέατρο. Έτσι λοιπόν και στα έργα μου δημιουργω με απότομη έμπνευση και την ώθηση της στιγμής οι οποίες όμως έχουν δυνατές βάσεις και γνώσεις από ιστορία τέχνης, Μουσική, κινηματογράφο, ποιητές, παγκόσμια ιστορία, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, καθημερινότητα και από οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει.

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε καλλιτεχνικό περιβάλλον. Η μητέρα μου και η θεία μου είναι Αρχιτέκτονες – Μουσικοί καθώς και ο πατέρας μου αν και ασχολείται με τα νομικά είναι φιλοτέχνος, έχω μια αδερφή η οποία ασχολείται με το χορό. Απο τριών ετών ασχολήθηκα με τη μουσική και απο έξι με τη ζωγραφική, το οικογενειακό μου περιβάλλον με στηρίζει και μου δίνει καθημερινά ερεθίσματα και έμπνευση στα καλλιτεχνικά μου βήματα. Με μεγάλωσαν σαν άνθρωπο-καλλιτέχνη σεβόμενοι τον χρόνο και το χώρο μου και είμαι ευγνώμων και νιώθω ευλογημένη για αυτό. 

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας