Η Huawei δημοσιεύει τον Ετήσιο Απολογισμό της για το 2018

Δυναμική ανάπτυξη παρά τις αντιξοότητες.

H Huawei συμβάλλει στη βελτίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος πελατών και χωρών.
[29 Μαρτίου 2019]: Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα τον Ετήσιο Απολογισμό της για το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η εταιρία παρουσίασε ισχυρή άνοδο των εργασιών της το 2018. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν στα 721,2 Δις Γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας ετησίως άνοδο κατά 19,5%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 59,3 Δις Γουάν Κίνας (CNY) παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 25,1% σε ετήσια βάση.
Στη διάρκεια του 2018 η Huawei προχώρησε σε επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) ύψους 101,5 Δις Γουάν Κίνας (CNY), (14,1% του συνολικού κύκλου εργασιών της, στοιχείο που την κατατάσσει παγκοσμίως στη 5η θέση σύμφωνα με το EU Industrial R&D Investment Scoreboard του 2018. Στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, οι επενδύσεις της εταιρίας για Ερευνά & Ανάπτυξη ξεπέρασαν τα 480 Δις Γουάν Κίνας (CNY). Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Intellectual Property Organization (WIPO), η Huawei κατέθεσε 5,405 αιτήσεις για πατέντες στον Οργανισμό αυτό, γεγονός που την κατατάσσει στη πρώτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε όλες τις εταιρίες.
Στη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης Αποτελεσμάτων, ο κ. Guo Ping, Rotating Chairman της Huawei δήλωσε: «Ο τομέας Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) εισέρχεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας. Αυτό έχει προκαλέσει μια ψηφιακή, έξυπνη μεταρρύθμιση – την κινητήρια δύναμη πίσω από την ψηφιακή μας οικονομία. Με την πολύ σημαντική και συνεπή επένδυση στην καινοτομία του 5G, παράλληλα με την εμπορική λειτουργία σε μεγάλη κλίμακα, η Huawei δεσμεύεται να δημιουργήσει το καλύτερο δίκτυο στον κόσμο. Καθ ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Huawei θα συνεχίσει να συμμορφώνεται αυστηρά με όλα τα σχετικά πρότυπα για την κατασκευή ασφαλών, αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας προϊόντων. Καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου, είμαστε πολύ σαφής: Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για εμάς. Είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρίες που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Huawei θα είναι οι πιο ανταγωνιστικές στην εποχή του 5G. Και οι χώρες που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Huawei θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα για το επόμενο κύμα ανάπτυξης στην ψηφιακή οικονομία».
O κ. Guo επισήμανε ακόμη «Ο ευκολότερος τρόπος για να κατακτήσετε ένα φρούριο είναι να επιτεθείτε από μέσα. Και ο ευκολότερος τρόπος για να το ενισχύσετε είναι να το θωρακίσετε εξωτερικά. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις περισπασμούς, να βελτιώσουμε θέματα διοικητικά και να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση των στρατηγικών μας στόχων. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, να διασφαλίζουμε τη συνέχεια και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να καλλιεργούμε ένα ανοικτό οικοσύστημα όπου όλοι οι παράγοντες θα συνεργάζονται και θα ευημερούν από κοινού. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε τον οργανωτικό μας μετασχηματισμό για να εμπνεύσουμε μεγαλύτερο πάθος και ζωτικότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό».
Στο τομέα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η Huawei παρουσίασε τις πιο πρόσφατες λύσεις της για δίκτυα 5G και SoftCOM AI, με κύριο άξονα να είναι όσο το δυνατόν πιο απλές στη χρήση και τη συντήρηση. Το 2018 συνεχίστηκε η διαρκής καινοτομία σε τομείς όπως η υψηλή οικιακή ευρυζωνικότητα και το Internet of Things (IoT), βοηθώντας τους παρόχους να αποκτήσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις της Huawei στο τομέα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ανήλθαν στα 294 Δις Γουάν Κίνας (CNY), περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.
Στο τομέα εταιρικών πελατών η Huawei συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες Cloud, big data, Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και λύσεις ΙοΤ, όπως επίσης και ένα μεγάλο εύρος προϊόντων για data centers, all flash storage και WiFi. Με την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στη ψηφιακή πλατφόρμα της, η Huawei έχει διευκολύνει τη κατασκευή έξυπνων πόλεων, ασφαλών πόλεων και έξυπνων εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στο ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της στους τομείς των οικονομικών, μεταφορών και ενέργειας. Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρίας στο τομέα εταιρικών πελατών ανήλθαν στα 74,4 Δις Γουάν Κίνας (CNY),αυξημένα κατά 23,8% σε ετήσια βάση.
Στον τομέα του Cloud, η Huawei παρέχει 160 Cloud υπηρεσίες (services) και 140 λύσεις. Εργάστηκε στενά με τους συνεργάτες της για την εξυπηρέτηση πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέροντας 40 ζώνες διαθεσιμότητας σε 23 περιοχές (regions). Η Huawei έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των συνεργατών της σε περισσότερους από 6,000 σε αυτόν τον τομέα και διερευνά ενεργά τη χρήση των υπηρεσιών AI σε περισσότερα από 200 έργα σε πάνω από 10 κλάδους της βιομηχανίας.
Στο τομέα των κινητών, η Huawei αύξησε ακόμη περισσότερο το μερίδιο αγοράς των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα ενίσχυσε περεταίρω τη θέση της στις συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις στο τομέα των καταναλωτών ανήλθαν σε 348,9 Δις Γουάν Κίνας (CNY) αυξημένες κατά 45,1% ετησίως.
Οι Οικονομικές Καταστάσεις της Έκθεσης Απολογισμού του 2018 έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία, την KPMG. Για τη λήψη του ετήσιου απολογισμού του 2018 της Huawei, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο: www.huawei.com/en/press-events/annual-report/2018
Note 1: Όλα τα οικονομικά στοιχεία σε Γουάν Κίνας (CNY) που αναφέρονται στην Ετήσια Έκθεση μετατράπηκαν σε Δολάρια ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την ισοτιμία κλεισίματος στo τέλος του 2018: 1,00 US $ = CNY 6,8561.
Note 2: Τα ποσοστά αύξησης έχουν υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία σε Γουάν Κίνας (CNY).

– Ends –

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα.
Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 180.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) παρέχοντας το 1/2 σταθερής ευρυζωνικότητας για τις ελληνικές οικογένειες και τα 2/3 των κινητών δικτύων κάλυψης του πληθυσμού. Οι συσκευές της Huawei -τα smartphones, τα tablets και τα wearables- έχουν κατασκευαστεί με στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήσης των καταναλωτών και τη διευκόλυνση στις καθημερινές τους ανάγκες τόσο στην εργασία τους όσο και στη διασκέδαση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:
http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei
http://www.google.com/+Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

HUAWEI TECHNOLOGIES S.A. Publicis Consultants Athens
Τόνια Πέτροβιτς
Public Relations Manager
Τηλ.: 2106879741
Email: [email protected]
Κέλλυ Ιωακειμίδου
Account Director
Tηλ.: 2102711721
Email: [email protected]