Η China Mobile και η Huawei Προσφέρουν 5G στο υψηλότερο σημείο του κόσμου

Ο νέος σταθμός βάσης 5G σε υψόμετρο 6.500 μέτρων
μπορεί να πρoσφέρει δίκτυο στην κορυφή του Έβερεστ

Η China Mobile και η Huawei δημιούργησαν από κοινού δίκτυο 5G στην κορυφή του όρους Έβερεστ, ολοκληρώνοντας σταθμό βάσης 5G στο υψηλότερο σημείο του κόσμου, σε υψόμετρο 6.500 μέτρων. Με τη λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών Gigabit σε υψόμετρο 6.500 μέτρων, η Huawei παρέχει τη δυνατότητα στην China Mobile να λειτουργεί το διπλό της δίκτυο Gigabit στο Όρος Everest.
Με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την πρώτη επιτυχημένη κατάκτηση του Όρους Έβερεστ από τη βόρεια πλαγιά και την 45η επέτειο της ανακοίνωσης της Κίνας της πρώτης επίσημης ακριβούς μέτρησης του Όρους, το δίκτυο 5G στο Όρος Έβερεστ θα παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας για την νέα μέτρηση του Όρους που θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Φωτογραφία του σταθμού βάσης σε υψόμετρο 6.500 μέτρων.

Η Huawei προσέφερε end-to-end λύσεις στην κατασκευή του διπλού Gigabit δικτύου της China Mobile, με τους σταθμούς βάσης να έχουν χτιστεί στο Base Camp του Όρους Έβερεστ στα 5.300 μέτρα, στο Transition Camp στα 5.800 μέτρα και στο Forward Camp στο 6.500 μέτρα. Οι τεχνολογίες 5G AAU και SPN της Huawei εφαρμόζονται σε αυτούς τους σταθμούς βάσης, όπου η συντήρηση και η βελτιστοποίηση του δικτύου πραγματοποιούνται όλο το 24άωρο από ομάδες ειδικών δικτύου σε περιοχές με υψόμετρο 5.300 μέτρων και άνω ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου.
Το 5G AAU της Huawei είναι ενσωματωμένο σε συμπαγές μέγεθος, διευκολύνοντας την ανάπτυξη και την εγκατάστασή του. Επιπλέον ταιριάζει ιδιαίτερα καλά σε υποδομές σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως το Όρος Έβερεστ. Σε αυτό το έργο, ένα δίκτυο στη λειτουργία “stand alone plus non-stand alone” (SA+NSA) συνδέει πέντε σταθμούς βάσης 5G. Παράλληλα, η γρήγορη και τεράστιας χωρητικότητας συνδεσιμότητα 5G επιτυγχάνεται με την τεχνολογία Massive MIMO της Huawei που υποστηρίζει αστραπιαίες ταχύτητες και μεγάλη ευρυζωνικότητα.
Το Massive MIMO της Huawei είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και παρέχει εξαιρετική κάλυψη. Κάνοντας χρήση ευέλικτων τρισδιάστατων μικρού πλάτους δεσμών εκπομπής, η τεχνολογία Massive MIMO λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε κάθετες προσεγγίσεις του Όρους Έβερεστ. Στο υψόμετρο των 5.300 μέτρων, η ταχύτητα λήψης 5G ξεπέρασε τα 1,66 Gbps, ενώ η ταχύτητα αποστολής αγγίζει τα 215 Mbps.
Παράλληλα, η ποιότητα και τα αδιάλειπτα δίκτυα είναι εξασφαλισμένα από τις λύσεις Intelligent OptiX Network της Huawei, με απαιτητικές σε όγκο μεταφοράς δεδομένων εφαρμογές βίντεο υψηλής ανάλυσης, ζωντανή μετάδοση VR, που υποστηρίζονται από εταιρικές πύλες με συνδέσεις upstream / downstream 1Gbps. Το base camp του Έβερεστ στα 5.300 μέτρα καλύπτεται πλήρως με καταγεγραμμένη ταχύτητα 1,43Gbps, χάρη στην τεχνολογία Gigabit ONT. Η πλατφόρμα μετάδοσης υψηλής ταχύτητας 10G PON OLT και 200G της Huawei μπορεί να διαχειρίζεται έξυπνα τη διακίνηση δεδομένων, επιτρέποντας σε οικογένειες και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν εξαιρετικά γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοχές μεγάλων υψομέτρων.
Με το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης βίντεο HoloSens, η Huawei διασφαλίζει την ποιότητα ροής με τις δυνατότητες βελτιστοποίησης και εντοπισμού σφαλμάτων με ένα μόνο κλικ, διατηρώντας τα δίκτυα πάντα ενεργά ακόμα και σε υψόμετρο 6.500 μέτρων στην κορυφή του Έβερεστ.
Λήψη σε πραγματικό χρόνο με χρήση Huawei 5G κάμερας
Στη Huawei πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Η ομορφιά του όρους Έβερεστ μπορεί να προβληθεί μέσω βίντεο υψηλής ευκρίνειας 5G και εικονικής πραγματικότητας, η οποία παρέχει επίσης περισσότερες πληροφορίες για ορειβάτες, επιστήμονες και άλλους ειδικούς σε θέματα της φύσης. Η πρωτοποριακή εγκατάσταση στο Όρος Έβερεστ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τεχνολογία 5G συνδέει αρμονικά την Ανθρωπότητα και τη Γη.

—Ends—

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα.
Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 180.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) παρέχοντας το 1/2 σταθερής ευρυζωνικότητας για τις ελληνικές οικογένειες και τα 2/3 των κινητών δικτύων κάλυψης του πληθυσμού. Οι συσκευές της Huawei -τα smartphones, τα tablets και τα wearables- έχουν κατασκευαστεί με στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήσης των καταναλωτών και τη διευκόλυνση στις καθημερινές τους ανάγκες τόσο στην εργασία τους όσο και στη διασκέδαση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: http://www.linkedin.com/company/Huawei http://www.twitter.com/Huawei http://www.facebook.com/Huawei http://www.youtube.com/Huawei