“Η Χώρα… χορεύει” – Το Mykonos Art Festival 2022 συνεχίζεται…

Στη Χώρα Μυκόνου

29 Ιουλίου στις 19.30 δίνουμε ραντεβου στο Μολαρακι 

Το Mykonos Art Festival προτείνει μια διαφορετική παράσταση χορού στη Χώρα Μυκόνου.

Η Κατερίνα Σκιαδά θα ενεργοποιήσει πέντε πολυσύχναστους  χώρους με πέντε μικρες χορογραφιες μέσα στη Χώρα της Μυκόνου, τολμώντας να  παρέμβη και να αξιοποιήσει μέρη που μεχρι τωρα “ανήκουν” μόνο στους τουρίστες. 

Απο το Μολαράκι του Αγίου Νικολάκη της Καδένας στο ιστορικο κτιριο του Δημαρχείου,  την Πλατεια Καραολή Δημητρίου και  το Κτίριο Μαύρου και την Παραπορτιανη για να καταλήξει στην Πλατεια Αντωνίου. Εκεί οι τέσσερις εξαιρετικοί χορευτές θα συναντηθούν και θα ενεργοποιήσουν  τον “Λαβύρινθο” του Δημήτρη Λάμπρου, την εικαστική παρέμβαση του  καλλιτεχνη που δημιουργήθηκε ειδικά για το Mykonos Art Festival.

Στην παράσταση συμμετέχουν για πρώτη φορά 15 ερασιτέχνες ηθοποιοι της Θεατρικής Ομαδας Μυκόνου      

Το έργο “Η Χώρα… χορεύει” αντιμετωπίζει την πρόκληση να φέρει στο κέντρο της Χώρας  Μυκόνου, έξω από κάθε σκηνικό χώρο, μία σπονδυλωτή χορογραφία εκτελεσμένη από 4 από τους καλύτερους Έλληνες χορευτές και με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

Η παράσταση είναι μια περιήγηση ένας περίπατος σε επιλεγμένα μέρη της πόλης. Ο θεατής καλείται να ανακαλύψει τις μικρές εκπλήξεις που τον περιμένουν καλά κρυμμένες  μέσα στην πόλη.

Ο χορός βγαίνει και καταλαμβάνει το δημόσιο χώρο και ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε σκηνή. Πως συνομιλούν αυτά μεταξύ τους; Πως τελικά αντιλαμβάνεται ο θεατής τον χορό έξω από τον φυσικό του χώρο; Μια εμπειρία έξω από τη συνηθισμένη θέαση μιας παράστασης χορού.