Η Χριστίνα Ντιναπόγια στηρίζει το Love the Strays V της Dreamteam για τα αδέσποτα ζώα

Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση,
την παροχή βοήθειας, την προσφορά ζωοτροφών/ ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για τα έργα Τέχνης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6985015875 – 698928300 καθώς και στο email:  [email protected].

Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr

Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Φυσικά και μπορεί με πολλούς τρόπους!

Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Κατ’ αρχήν να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα κακοποιούμε. Επίσης να γνωρίζουμε ότι αν θέλουμε να έχουμε και να απολαμβάνουμε τη συντροφιά ενός ζώου θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν να έχουμε ένα παιδί. Όπως λοιπόν κι ένα παιδί έχει ανάγκες όχι μόνο υλικές αλλά και συναισθηματικές, έτσι έχει κι ένα ζωάκι. Και όπως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι να γίνουν γονείς, έτσι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υπεύθυνοι να έχουν ζώα. Αν λοιπόν αυτό το αποδεχτούμε ο καθένας για τον εαυτό του, τότε είμαστε πιστεύω στα μισά της διαδρομής. Το αμέσως επόμενο είναι τι παράδειγμα δίνουμε με τη στάση μας. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό το γεγονός ότι τιμωρείται δια νόμου πλέον η κακοποίηση ζώων, αλλά αυτό που θα πρέπει να καλλιεργήσουμε σαν κοινωνία είναι ο σεβασμός προς τη φύση γενικότερα. Μέσω λοιπόν των εφαρμοσμένων τεχνών μπορούμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα.

Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; “Θεωρητικά”, η τέχνη είναι ένας από τους τρόπους να επικοινωνούμε αυτά που έχουμε μέσα μας, στον έξω κόσμο. Αυτά που γράφουμε ζωγραφίζουμε, τραγουδάμε, κλπ, για κάποιους αποτελούν ερεθίσματα. Κάποιοι ταυτίζονται μέχρι και σχηματίζουν τρόπους ζωής μέσα από αυτά τα ερεθίσματα. Ας μην ξεχνάμε το πόσο έχουμε επηρεαστεί στην εφηβεία από τραγουδιστές και γενικά καλλιτέχνες. Όλοι μας καλλιτέχνες και μη, για κάποιους αποτελούμε πρότυπα. Η ευθύνη που έχουμε και ως καλλιτέχνες και ως ενήλικες, είναι πολύ μεγάλη στο τι αντίκτυπο έχουν οι πράξεις και οι σκέψεις στον κόσμο αυτό. Ειδικά στους νεότερους. Οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά, μιμούνται τις πράξεις μας όχι αυτά που λέμε… Σαν άνθρωποι γενικά και κυρίως ως καλλιτέχνες που θεωρητικά πάντα, είμαστε πιο ευαίσθητοι, θα πρέπει να προσέξουμε τι βάζουμε στο μυαλό μας, γιατί αν βάλεις λουλούδια, θα βγάλεις λουλούδια… ο συνειρμός δικός σας …

Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Εγώ γενικά έχω μια χαρά… είμαι χαρούμενος άνθρωπος και πάντα βρίσκω το καλό. Επίσης έχω ευγνωμοσύνη για τα καλά που μου συμβαίνουν. Επιδιώκω να αφήσω μια αίσθηση χαράς φεύγοντας από εδώ και με σεβασμό προς την ύπαρξη τη δική μας, των άλλων έμβιων όντων με τα οποία συγκατοικούμε σε αυτόν τον πλανήτη, και αυτό εξελίσσεται συνέχεια στην πορεία.

Σας ευχαριστώ πολύ. Το Polis Magazino για την συνέντευξη τη Dream Team και τον κο. Πετρίδη για όλη αυτή την οργάνωση.

H Dreamteam ευχαριστεί θερμά το polismagazino.gr για τη σύμπραξη
και την πολύτιμη επικοινωνία!
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr