Η Χλόη Αμαράντου συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση «Γυναικών Υπέρθεσις»

“Η θεματολογία της συγκεκριμένης Έκθεσης με θέμα «Γυναικών Υπέρθεσις» με άγγιξε, σκεπτόμενη τους αγώνες που έχουν δώσει οι γυναίκες για να αποκτήσουν τη θέση που τους ανήκει στην κοινωνία”

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την Τέχνη και τι σας ενέπνευσε στη θεματολογία της συγκεκριμένης Έκθεσης; Η αγάπη μου για τον άνθρωπο, την ομορφιά στη ζωή και στη φύση, η μουσική, ο χορός και το να μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου παίζοντας πιάνο, ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ποίηση, με οδήγησαν στο να σπουδάσω Μουσική, Γαλλική Λογοτεχνία, Επαγγέλματα Ομορφιάς και να ασχοληθώ επιπλέον με τη Ζωγραφική και τη Ζωγραφική Σώματος. Η θεματολογία της συγκεκριμένης Έκθεσης με θέμα «Γυναικών Υπέρθεσις» με άγγιξε, σκεπτόμενη τους αγώνες που έχουν δώσει οι γυναίκες για να αποκτήσουν την θέση που τους ανήκει στην κοινωνία και γι’ αυτό αμέσως δέχθηκα να λάβω μέρος στην πρόταση που μου έγινε από τον εικαστικό και επιμελητή της έκθεσης κ. Στέλιο Ταντούρη, πλαισιώνοντας παράλληλα με μουσικές μου συνθέσεις στο πιάνο, την εκδήλωση αυτή.

Ποιά θεωρείτε ότι είναι η συνεισφορά της Τέχνης στον Πολιτισμό; Η συνεισφορά της Τέχνης κατέχει θεμελιώδη ρόλο στον Πολιτισμό αλλά και στην γενική εκπαίδευση, καθώς συμβάλλει στην ποικιλόμορφη ανάπτυξη της νοημοσύνης, την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων, βελτιώνοντας σημαντικά την ανάπτυξη μιας υγιούς ψυχολογίας και συμπεριφοράς. 

Πως επηρεάζει η ενασχόληση με την Τέχνη την καθημερινή σας ζωή; Με έμπνευση από την παιδική μου ηλικία και με όραμα για το μέλλον, η ενασχόληση με την Τέχνη, είναι μία καθημερινή ανάγκη έκφρασής μου, είναι το ταξίδι στο όνειρο, είναι αυτογνωσία που με βοηθά σε κάθε δυσκολία της ζωής μου, με χαλαρώνει, με εμψυχώνει, με προτρέπει να δημιουργώ και να προχωρώ μπροστά. Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, την Τέχνη την είχα πάντα μαζί μου και αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. Πιστεύω πως όταν από την προσφορά σου μέσω της Τέχνης υπάρχει αποτέλεσμα, κερδίζεις ένα ανεκτίμητο δώρο, που είναι το χαμόγελο, η χαρά, η συγκίνηση των παιδιών, των θεατών, των ακροατών. Νιώθεις τόσο όμορφα συναισθήματα, που δεν υπάρχουν λέξεις για να τα περιγράψεις.

Νομίζετε ότι η Τέχνη έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες; Στο ερώτημα αν η Τέχνη έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες, η γνώμη μου είναι ότι μόνη της η Τέχνη δεν μπορεί να τις αλλάξει, αλλά και ότι οι κοινωνικές συνθήκες δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς την Τέχνη, γιατί η Τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος βοήθειας στην κοινωνική αλλαγή. Δημιουργεί γέφυρες που μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε σε μια γλώσσα που είναι παγκοσμίως κατανοητή. 

Ποιό ή ποιά καλλιτεχνικά κινήματα, σάς έχουν επηρεάσει περισσότερο στην καλλιτεχνική σας πορεία; Δεν είναι ότι κάποιο καλλιτεχνικό κίνημα με επηρέασε ιδιαίτερα ή αποκλειστικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου ήρθα σε επαφή με πολλά καλλιτεχνικά κινήματα ή «σχολές», από τα οποία αποκόμισα τα στοιχεία που με αντιπροσώπευαν.