Η Φελεκίδου-Φλωράτου Χαρίκλεια της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Η ελευθερία στην Τέχνη είναι πολύ σημαντική, καθώς ο καλλιτέχνης χωρίς περιορισμούς και εσωτερικές αναστολές εκφράζει ελεύθερα αυτό που πιστεύει και αγαπά”

Τι είναι η τέχνη για εσάς; Η Τέχνη είναι απελευθέρωση του μυαλού, της ψυχής, της ίδιας της ύπαρξης. Με την Τέχνη φτιάχνεται ένας κόσμος και την ίδια στιγμή γεννιούνται εκατομύριοι άλλοι. Η Τέχνη είναι ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, με τον χρόνο να κυλάει ασυνείδητα. Για μένα Τέχνη ειναι τα πάντα στην φύση. Όσο για την Τέχνη των ανθρώπων θεωρώ ότι δεν έχει όρια. Μια συμπυκνωμένη ενέργεια συναισθήματος χαρισμένη απλόχερα και σε αλλους. Η τέχνη είναι λύτρωση για τον άνθρωπο, ψυχοθεραπεία. 

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Είναι μία ευκαιρία να μοιραστώ τη μεγάλη μου χαρά που θα εκθέσω τα καλλιτεχνικά μου δημιουργήματα σε ανθρώπους που αγαπάω και ανθρώπους που αγαπάνε την Τέχνη.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Τέχνη νοείται ως ένας «χώρος», όπου ο καθένας εκφράζει ελεύθερα αυτό που θέλει να εκφράσει. Η ελευθερία στην Τέχνη είναι πολύ σημαντική, καθώς ο καλλιτέχνης χωρίς περιορισμούς και εσωτερικές αναστολές εκφράζει ελεύθερα αυτό που πιστεύει και αγαπά.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Το μπλε της θάλασσας και του ουρανού που σε ταξιδεύουν στην απεραντοσύνη τους…

Σύντομο βιογραφικό: Το όνομά μου είναι Φελεκίδου-Φλωράτου Χαρίκλεια και ασχολούμαι με την Τέχνη πάνω από 20 χρόνια. Στα χρόνια αυτά έχω ασχοληθεί με τη ζωγραφική, την κεραμική, το κόσμημα, την αγιογραφία και τη νωπογραφία, ενώ αρκετά έργα μου είναι εμπνευσμένα από την ίδια τη φύση με βότσαλα και ξύλα. Έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, και έχω κάνει και μία ατομική.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr