Η Τιτίνα Ροντογιάννη στην Επίμονη Τέχνη

Το polismagazino.gr θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με Αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, “μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη”. Χ.Μ.

Η συμμετοχή σας στην ομάδα της Επίμονης Τέχνης δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα έργα τα οποία συνομιλούν με το φιλότεχνο κοινό. Θα θέλατε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη επαφή σας με το κοινό; Μέσα από την Τέχνη και πέρα από την αισθητική απόλαυση, οι φιλότεχνοι μπαίνουν ασυνείδητα στη διαδικασία ανίχνευσης αναγνωρίσιμων και οικείων συναισθημάτων. Φαίνεται ότι τα έργα μου ως επί το πλείστον διεγείρουν τέτοια συναισθήματα.

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Αγαπημένος μου παραμένει πάντα ο αείμνηστος Τέτσης.

Εάν ναυαγούσατε σε ένα νησί, πέρα από τα βασικά τα οποία θα σας έλειπαν, θα βρίσκατε τρόπο να εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά και ποιος θα ήταν αυτός; Η καλλιτεχνική έκφραση είναι τρόπος ζωής και υποθετικά μιλώντας θεωρώ ότι δεν θα παρέμενα ανενεργή έστω και σ’ ένα ερημονήσι.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασία σας με την Επιμονή Τέχνη; Άψογη συνεργασία, πρωτοποριακά project, και… χημεία!

Ποια από τις συνεργασίες σας με την Επιμονή Τέχνη αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Η ανάρτηση έργων Τέχνης σε στάσεις της Θεσσαλονίκης.

Τι τίτλο θα δίνατε στην αυτοβιογραφία σας; Ανατροπή!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που ακούτε όταν είστε σε λύπη, έρωτα ή χαρά; A. Bocelli “Con te partiro”

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Ο φόβος ως συναίσθημα είναι ανύπαρκτος αντικειμενικά. Κανένας φόβος. Η τραγωδία που επαναλαμβάνεται είναι ο πόλεμος.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, πέρα από την ψυχική εκλέπτυνση μπορεί να μεταδώσει μηνύματα συναδέλφωσης των λαών.

Πόσο σας επηρεάζουν οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις που ακούμε και έχουν να κάνουν με παιδοφιλία με γυναικοκτονίες και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας; Δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα που μόνο θλίψη κι αποτροπιασμό  μπορεί να προκαλέσει.Προσπαθώντας να μην επηρεάζομαι αρνητικά εξακολουθώ να πιστεύω στον Άνθρωπο και να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο κόσμο.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Το έχω ήδη κάνει. Θα το επαναλάβω όποτε χρειαστεί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αγαπώ τα χρώματα.
Αγαπώ τη ζωγραφική.
Έχω στο ενεργητικό μου μία ατομική έκθεση στην Myro Gallery στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα μου υπάρχουν και σε ιδιωτικές συλλογές
Αυτή την εποχή κάνω μαθήματα ζωγραφικής στη Λυων στη Γαλλία.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr