Η ταυτότητα της πόλης μας μέσα από το παραλιακό μέτωπο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα τις προοπτικές της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 40 χλμ. από τη δυτική είσοδο έως το Μεγάλο Έμβολο στο Αγγελοχώρι, συνδιοργανώνουν στις 18 Μαρτίου 2019 ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΣΦΑΓΣΘ) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να εκφραστούν απόψεις για τα σύγχρονα θέματα της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο ρόλος του λιμανιού και της ακτογραμμής. Ειδικότερα, καθώς το θέμα εντάσσεται απόλυτα στη λογική της πράσινης οικονομίας -την οποία και υπηρετεί η Σχολή-, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου θα είχε θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ως πνεύμονας πρασίνου, χώρος αναψυχής και τρόπος ελάφρυνσης του κυκλοφοριακού φορτίου μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ανατολικών, κεντρικών και δυτικών σημείων της πόλης.
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης λειτουργεί αδιάλειπτα επί 114 χρόνια. Παράλληλα, ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης υποστηρίζει από το 1970 το έργο της Σχολής, αναδεικνύοντας τη σημασία της επαφής με τη φύση και βοηθώντας το ευρύ κοινό να γνωρίσει τις προτεραιότητες της Σχολής και να ανακαλύψει το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί.

Ομιλητές:

Πάρης Τσογκαρλίδης
επενδυτικός σύμβουλος-μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
«Ένα ρεαλιστικό όραμα για τη ‘Ριβιέρα’ της Θεσσαλονίκης»

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας
«Ενιαίο παραλιακό μέτωπο: Αναζητώντας την ισορροπία μεταξύ των ανατολικών και δυτικών περιοχών»

Δρ Χρήστος Βασιλικιώτης, MSc, PhD
επίκουρος καθηγητής, διευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Αγροπεριβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College, American Farm School
«Μια οικολογική προσέγγιση για τη διαμόρφωση κήπων με φυτά της ελληνικής χλωρίδας στο παραλιακό μέτωπο»

Συντονιστές:

Σάββας Κάλφας
πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Σύνθια Σάπικα
δημοσιογράφος

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019
Ώρες: 18.00 – 20.30
Χώρος: Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε live streaming, μέσω της υπηρεσίας Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr).