Η συμμετοχή του Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη με την Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσάν Χαν

Επετειακή Εικαστική Έκθεση από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με στόχο να σωθεί το μνημείο του Μπενσουσάν Χαν

Η “Επίμονη Τέχνη” με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν.
Μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες με τους οποίους μάς δένουν ίδια ιδανικά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη. Μια τέχνη Επίμονη. Η δική μας τέχνη”. Χρ. Μπ.

Η Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσαν Χαν. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Το Μπενσουσάν Χαν δεν ήταν απλά ένας Χώρος Πολιτισμού, ούτε καν ένα απλό παρεΐστικο στέκι. Ήταν ένα μέρος που έτρεφε την Ψυχή μου.

Μιλήστε μας για το εργο που θα παρουσιάσετε και για τον τίτλο που επιλέξατε. Εκεί, στη Μαγική Σοφίτα, φιλοτέχνησα και το έργο που θα παρουσιάσω απόψε – στο «Ακατάλληλο» του Βασίλη Αλεξάνδρου, ένα εργαστήρι Τέχνης όπου το γυμνό μοντέλο ήταν απλά το πρόσχημα για ένα σύνθετο καλλιτεχνικό συμβάν, μια ανοιχτή παρέα για πνευματικά και καλλιτεχνικά ανήσυχα πνεύματα. Το συγκεκριμένο έργο δεν έχει τίτλο, γιατί είναι το ίδιο όλοι οι τίτλοι.

Ποιες είναι κάποιες από τις προσωπικές πεποιθήσεις που έχουν ενσωματωθεί στα έργα σας; Μ’ αρέσει να ζωγραφίζω Γυμνό, γιατί το γυμνό ανθρώπινο σώμα, σε όλες του τις παραλλαγές και σε όλες του τις εκδοχές, εκτός από Ιερό, είναι και το ύψιστο θέμα με το οποίο μπορεί ν’ ασχοληθεί ένας καλλιτέχνης. Και είναι ντροπή κάποιοι να το ντύνουν με αναστολές , ενοχές, «αμαρτίες». Το Γυμνό είναι η Αλήθεια, και μόνο η Αλήθεια σώζει.

Ποιο έργο σας είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας; Ως Πλαστικός Χειρουργός, έχω ως ζητούμενο την Ομορφιά, αλλά ταυτόχρονα την έχω και απόλυτη Ανάγκη. Η Ομορφιά ξέρω καλά αποτελείται από δύο συνιστώσες: Από την εξωτερική Μορφή, και από την Ψυχή. Και δε νοείται ανθρώπινη Ομορφιά αν δεν είναι Όμορφη η Ψυχή που κατοικεί στο συγκεκριμένο σώμα. Η Τέχνη φυσικά δεν ασχολείται μόνο με την Ομορφιά, η πρόκληση όμως είναι πάντα η αναζήτησή της. Με στόχο πάντα την Ψυχή.

Ποια είναι η θεματολογία που σάς μαγνητίζει; Έτσι, όπως στην Τέχνη μου, έτσι και στην δουλειά μου, οποιαδήποτε παρέμβαση κάνω στο ανθρώπινο Σώμα, έχει στόχο την Ψυχή. Κυριολεκτικά, και Επίμονα!

https://www.facebook.com/somapsychi

www.artsurgery.gr

www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr