Η συμμετοχή της Ερμίνας Συνωπίδου με την Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσάν Χαν

Επετειακή Εικαστική Έκθεση από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με στόχο να σωθεί το μνημείο του Μπενσουσάν Χαν

Η “Επίμονη Τέχνη” με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν.
Μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες με τους οποίους μάς δένουν ίδια ιδανικά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη. Μια τέχνη Επίμονη. Η δική μας τέχνη”. Χρ. Μπ.

Η Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσαν Χαν. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Στο Μπενσουσάν Χαν συμμετέχω για πρώτη φορά. Έλαβα την πρόσκληση της Χρύσας Μπαρζόκα με ενθουσιασμό, διότι πρόκειται για μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών  με τους οποίους μάς δένουν ίδια ιδανικά και έχουμε κοινούς στόχους.

Μιλήστε μας για το εργο που θα παρουσιάσετε και για τον τίτλο που επιλέξατε. Θα παρουσιάσω μερικά μικρά σε μέγεθος έργα νεκρής φύσης, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Είναι μπουκέτα λουλουδιών, ανθοδέσμες που όλοι αγαπάμε και στολίζουμε τους χώρους μας.

Ποιες είναι κάποιες από τις προσωπικές πεποιθήσεις που έχουν ενσωματωθεί στα έργα σας; Τα έργα μου, ως επί το πλείστον, έχουν χρώμα και φως. Δυναμικά, έντονα χρώματα, με ένα ισορροπημένο παιχνίδι  θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Στόχος μου είναι να προκαλούν στο θεατή ευχάριστα συναισθήματα ηρεμίας, γαλήνης, δύναμης αλλά και πάθους.

Ποιο έργο σας είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας; Η ζωγραφική είναι αίσθηση και αντίληψη. Ότι δημιουργώ είναι κατάθεση ψυχής. Στα έργα μου είμαι εγώ, είναι ο κόσμος γύρω μου όπως τον αισθάνομαι, τον αντιλαμβάνομαι ή όπως θα ήθελα να είναι.

Τι σας ωθεί στη δημιουργία; Η ζωγραφική για μένα είναι τρόπος έκφρασης αλλά και ευχάριστη ενασχόληση.

Ποια είναι η θεματολογία που σάς μαγνητίζει; Οι προσωπογραφίες και τα λουλούδια είναι τα αγαπημένα μου θέματα. Στις προσωπογραφίες η έκφραση του προσώπου έχει μια δυναμική, μιλάει και  μαγνητίζει το θεατή. Η φύση επίσης έχει την δική της δυναμική που μαγεύει και μάς πλημμυρίζει ευχάριστα συναισθήματα.

www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr