Η συμμετοχή της Ειρήνης Μητούδη με την Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσάν Χαν

Επετειακή Εικαστική Έκθεση από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με στόχο να σωθεί το μνημείο του Μπενσουσάν Χαν

Η “Επίμονη Τέχνη” με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν.
Μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες με τους οποίους μάς δένουν ίδια ιδανικά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη. Μια τέχνη Επίμονη. Η δική μας τέχνη”. Χρ. Μπ.

Η Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσαν Χαν. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια…. Ξεκίνησε μια προσπάθεια και σήμερα γιορτάζεται κ γιορτάζουμε 6 χρόνια πορείας στις ράγες του πολιτισμού. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχιστεί  το όμορφο ταξίδι. Να συμμετέχουν όλο κ περισσότεροι και άριστοι καλλιτέχνες. Με τη συμμετοχή όλων ο πολιτισμός έχει τη θέση που πρέπει στην κοινωνία και τον κόσμο. Ελπίζω τα έργα μας να τραβήξουν το βλέμμα του κόσμου. Ο πολιτισμός είναι η συνέχεια είναι η δημιουργία είναι η αισθητική που όλοι αναζητούμε!

Μιλήστε μας για το εργο που θα παρουσιάσετε και για τον τίτλο που επιλέξατε. Το έργο με το οποίο συμμετέχω είναι από μια σειρά ζωγραφικών μου σε συνδιασμό με αρχιτεκτονικό σχέδιο παλιών κτιρίων. Κάθε κτίριο έχει τη δίκη του ιστορία και είναι πλημμυρισμένο από αναμνήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των απογόνων αυτών που έζησαν εκεί αλλά και όσων τα επισκέπτονται μετέπειτα! Ο τίτλος του έργου είναι και το όνομα του κτιρίου. Ενώ μια έκρηξη χρωμάτων το περιβάλει που επισημαίνει την αύρα των καλλιτεχνών που πέρασε από εκεί!

Ποιες είναι κάποιες από τις προσωπικές πεποιθήσεις που έχουν ενσωματωθεί στα έργα σας; Συνήθως στα έργα μου περιγράφω την ίδια τη ζωή, είτε αγγίζοντας συναισθήματα είτε τα «θέλω» μας είτε τα «πρέπει» και όλα αυτά τα προσδίδω αλληγορικά. Η πρώτη ανάγνωση του έργου αφήνει ελάχιστα σημεία κατανόησης ενώ η μελέτη εκ βαθέως ξεκλειδώνει πολλές πτυχές της δικής μου οπτικής γωνίας. Συχνά λέξεις κλειδιά μπορεί να βρεθούν ανάμεσα σε χρώματα και μοτίβα και ένα ατέρμονο κυνήγι «θησαυρού» ξεδιπλώνεται και τότε μόνος του ο θεατής, μπορεί να ορίσει την διαδρομή του, ανακαλύπτοντας ό,τι ορίζει το εγώ του.

Ποιο έργο σας είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας; Δεν θα ξεχωρίσω κανένα έργο μου. Κάθε πινελιά μου ή κομμάτι χαρτιού που χρησιμοποιώ στα κολάζ μου, καθρεφτίζει το «είναι» μου και η πληθώρα χρωμάτων την αισιόδοξη «ματιά» μου.

Τι σας ωθεί στη δημιουργία; Κάθε φορά και μια διαφορετική προσλαμβάνουσα μια νέα τεχνική, μια νέα πρόκληση είναι αυτά που μου διεγείρουν τις αισθήσεις και με μεγάλο ενθουσιασμό χρησιμοποιώντας τον εικαστικό μου λόγο αποτυπώνω στον καμβά σκέψεις χαμόγελα θυμό πόνο! Δηλαδή την ίδια τη ζωή, που ξέρει πολύ καλά να πλέκει ιστορίες.

Ποια είναι η θεματολογία που σάς μαγνητίζει; Όπως προείπα πηγή έμπνευσης για μένα είναι η καθημερινότητά μας η οποία είναι γεμάτη πλοκή και αλληγορία. 

www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr