Η Στέλλα Κουκάκη στο «1002 Νύχτες»

Η λυράρισσα με καταγωγή από την Κρήτη, έρχεται στο κέντρο της Αθήνας για μία μουσική συνάντηση μετά φαγητού και οίνου!

Η κρητική μουσική παράδοση είναι πλούσια και η Στέλλα Κουκάκη την μεταφέρει μέσα από το δικό της μοναδικό γυναικείο πρίσμα, συνοδεία εξαιρετικών μουσικών. Με «όπλα» τη λύρα και τη φωνή της, η Στέλλα τολμά να ξεπεράσει τα στερεότυπα, ερχόμενη για πρώτη φορά στη γνωστή μουσική σκηνή «Χίλιες & Δύο Νύχτες» στου Ψυρρή, για ένα μουσικό αντάμωμα διαφορετικό από τα άλλα.

Το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, η Στέλλα καλεί φίλους και γνωστούς να απολαύσουν μία επιλογή κρητικών και άλλων παραδοσιακών σκοπών. Στο λαούτο, μαντολίνο και τραγούδι ο Γιώργος Κωνσταντάκης, στο λαούτο και το τραγούδι ο Γιώργης Ανδρεαδάκης, στα κρουστά ο Σίμος Κουφάκης και στην κιθάρα, το ηλεκτρικό μπάσο και το τραγούδι ο Χρήστος Τζελεπόπουλος.

Λίγα λόγια για την Στέλλα Κουκάκη

Η Στέλλα Κουκάκη μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Μυρτιά Ηρακλείου. Η πρώτη της επαφή με λύρα ήρθε στα 18 της  χρόνια και παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε τα μαθήματα στην τέχνη της κρητικής λύρας δίπλα στον Γιάννη Χαιρέτη. Η ζωή με τις υποχρεώσεις της δεν της άφησε χρόνο για να αφιερωθεί στη μελέτη και εξάσκηση, μέχρι το 2016 που ξεκίνησε μαθήματα δίπλα στον καταξιωμένο Έλληνα τραγουδοποιό, λυράρη και τραγουδιστή Μάνο Πυροβολάκη. Συγχρόνως, αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα κρητικού τραγουδιού με την Ειρήνη Δερέμπεη. Από τότε, μέρα με την μέρα αποδεικνύει όλο περισσότερο πως η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η αφοσίωση μπορούν να φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε, το προσωπικό της motto είναι η φράση «Φτάσε όπου δεν μπορείς». 

Η ανερχόμενη μουσικός και ερμηνεύτρια, μέσα από την διαφορετική απόδοση και την γυναικεία «πινελιά» που χαρίζει σε παραδοσιακά «καθαρόαιμα» αντρικά άσματα της Κρήτης, έχει ξεκινήσει να κάνει αισθητή την παρουσία της και φαίνεται πως έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στη μουσική.

Το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου η Κρήτη «έρχεται» στο κέντρο της Αθήνας, σε μία μουσική εκδήλωση μετά φαγητού και οίνου, που δεν πρέπει να χάσετε.