ΚΟΥΜΠΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: “με χαρακτηρίζει η συνεχής αναζήτηση – έρευνα νέων τρόπων έκφρασης”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Άρχισα να ζωγραφίζω από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια με μολύβια μάλιστα θυμάμαι που έκανα και μιά ιστορική προσωπογραφία του Ηρόδοτου που εντυπωσίασε το δάσκαλο και κρεμάστηκε στον τοίχο της τάξης.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ισχύουν και τα δύο. Απαραίτητη προυπόθεση θεωρώ ότι πρέπει να έχεις το ταλέντο Πρέπει δηλαδή, όπως λέμε ”να τόχεις”. Αυτό όμως από μόνο του δεν φθάνει. Πρέπει να το καλλιεργήσεις για να το αναδείξεις. Αν δεν μελετήσεις, δεν σπουδάσεις, δεν ερευνήσεις, δεν διδαχθείς, δεν πειραματιστείς, δεν αφιερώσεις χρόνο, πολύ χρόνο με αγάπη , αφοσίωση και πάθος θάλεγα, δεν πρόκειται να φθάσεις κάπου.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Θεωρώ τον εαυτό μου μεταιμπρεσσιονιστή ζωγράφο με αναγνωρίσιμο στυλ – γραφή ( όπως πολλοί μου λένε) που φλερτάρω με το abstract -contemporary art (σύγχρονη αφηρημένη ζωγραφική) που παρακολουθώ επίμονα τα διεθνώς καλλιτεχνικά τεκταινόμενα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση έρχεται όπως το κύμα της θάλασσας. Μερικές φορές δυνατό και ορμητικό, κάποιες φορές σιγανό και αδύναμο και άλλες φορές άπνοια ηρεμία. Βέβαια όταν έχεις έμπνευση, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις συλλάβει απ΄αρχής ολόκληρο το έργο, σε όλες τις λεπτομέρειες. Ξεκινάς το έργο και τότε έρχεται η έμπνευση ΄΄step by step” με συμπαραστάτη τη φαντασία, που έχει κυρίαρχο ρόλο !!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Με χαρακτηρίζει η συνεχής αναζήτηση – έρευνα νέων τρόπων έκφρασης, που προκύπτουν από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ας γνωρίσουμε το ζωγράφο.

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου Ιωαννίνων και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι αντιστράτηγος εα (Πεζικό και Ειδικές Δυνάμεις-Αλεξιπτωτιστής –Υποβρύχιος Καταστροφέας ) υπηρέτησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – Κύπρο, Μ.Βρετανία (φοίτηση στο Staff College)), Μέση Ανατολή και ΗΠΑ .και είχε την ευκαιρία να ταξιδεύσει σε πολλές χώρες. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά τρεις ξένες γλώσσες.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για την τέχνη εκδηλώθηκε από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια.

Το 2003 -4 έλαβε σειρά μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο USF –University of South Florida της Φλόριδας των ΗΠΑ Έκτοτε παρακολούθησε πολλά σεμινάρια (workshops) ζωγραφικής στο Εξωτερικό και περάτωσε με διάκριση το master course του American Artist.

Μελετά και παρακολουθεί τα διεθνώς τεκταινόμενα και πειραματίζεται με νέες τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Πραγματοποίησε πολλές διαλέξεις –παρουσιάσεις με P.P. ιστορίας τέχνης καθώς και εβδομαδιαία σεμινάρια μονερνας ζωγραφικής.
Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και έγκριτα περιοδικά ,έχει κάνει πάνω από 10 εξώφυλλα βιβλίων και CD μουσικής.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στο εσωτερικό και εξωτερικό
Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας και μέλος άλλων Συλλόγων του εξωτε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλέφωνο : 2310-674848
Κινητο : 6974724240
Διεύθυνση : Πτολεμαίων 8 Ρετζίκι Θεσσαλονίκη