Η Σίλια Γιακαμόζη συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ” στην Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com [email protected]

Συμμετέχετε στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, στην Govedarou Art Gallery. Περιγράψτε μας το έργο με το οποίο συμμετέχετε και μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματά σας ως προς τη δημιουργία του. «Ζωή», το μεταξύ σκοτεινό διάστημα της αβύσσου… Συνειρμικά η ζωή είναι όπως το δέντρο συνδεδεμένο με έννοιες όπως η σοφία, η δύναμη, η προστασία, η ανάπτυξη, η ομορφιά η αφθονία και η υγεία. Από τις ρίζες ως τα κλαδιά καθρεφτίζεται η ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου κι η προσπάθεια να δημιουργήσει. Σ’ αυτό το ενδιάμεσο σκοτεινό διάστημα της αβύσσου, μας δίνεται η δυνατότητα να ανθίσουμε  να ξεπροβάλουμε, σηκώσουμε τα κλαδιά μας ψηλά… να υπάρξουμε.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν ξέρω. Πειραματίζομαι συνέχεια και αλλάζω.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Την έμπνευση και την αντλώ από το γύρω περιβάλλον, το φυσικό, το αστικό. Ένα ταξίδι, η θέα από ψηλά…

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Οι απλές γραμμές και οι φόρμες των πρωτοπόρων, οι μικτές τεχνικές και η χρήση εφήμερων και ανακυκλώσιμων υλικών. Ο Βαν Γκονγκ είναι ο αγαπημένος μου. Όταν διάβασα τα γράμματά του είπα ότι θέλω να γίνω ζωγράφος. Ο Πικάσο για τα κολλάζ. Ο δάσκαλός μου ο Γ. Γκολφίνος με επηρέασε βαθύτατα. Μου έμαθε πώς να συνδυάζω ετερόκλητα υλικά πάνω στον καμβά.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Μου αρέσουνε οι δάσκαλοι του Μπαουχάους για τις απλές τους γραμμές. Θα ήθελα μια συνάντηση με τον Καντίνσκυ, τον Πωλ Κλεε και τον Μις βαν ντερ Ρόε.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Πρόκληση είναι να μετατρέψω κάθε άχρηστο υλικό σε έργο τέχνης. Να καταφέρω να καταγράψω τις σκέψεις μου χωρίς να παγιδευτώ στο ψέμα ή στο εφέ.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Προβληματισμός, πειραματισμός και αγωνία για το αποτέλεσμα. Πρέπει πάνω στο κενό να συνθέσεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Περισσότερη δουλεία, περισσότερες αναζητήσεις. Άλλωστε αυτό κάνει ένας καλλιτέχνης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6 – 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2022 

Govedarou Art Gallery,
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ: 54645, Θεσσαλονίκη,
Τ.: 2314015613, www.govedaroufineartgallery.com,
[email protected] 

https://www.facebook.com/govedarouartgallery/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr