Η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ συμμετείχε στην παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ υποστηρίζοντας την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης, συμμετείχε στην παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ φιλοξένησε το Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο ΣΤΟΡΓΗ στα διαγνωστικά της εργαστήρια προκειμένου να ευαισθητοποίηση την κοινή γνώμη για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν. Ειδικότερα εθελοντές της ΣΤΟΡΓΗΣ βρέθηκαν διαδοχικά στα διαγνωστικά εργαστήρια της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ στην Πυλαία, Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

Οι φίλοι των καρκινοπαθών παιδιών το 1991 ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη το Σύλλογο ΣΤΟΡΓΗ με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους. Η ΣΤΟΡΓΗ έκτοτε προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες της στη Β. Ελλάδα.

Το πρώτο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ ήταν η δωρεά ενός πρότυπου αιματολογικού κέντρου 4.000 τμ. στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός ξενώνα 2.000 τμ. στην Καλαμαριά. Ο ξενώνας φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους οι οποίοι προέρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Τα έσοδα της ΣΤΟΡΓΗΣ προέρχονται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει ζητηθεί ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση.