Η Παρασκευή Παναγιωτοπούλου συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Επιδιώκω να μοιραστώ την οπτική μου σκέψη και τους προβληματισμούς μου, τις ανησυχίες και τα όνειρά μου. Να πορευτώ με τον θεατή της δουλειάς μου σε μια διαδρομή εικόνων, γύρω αλλά και μέσα μου.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Η τέχνη απελευθερώνει, δίνει λύσεις και διεξόδους, η τέχνη μπορεί να είναι αντίδραση, γνώμη, φωνή. Μπορεί να επικοινωνήσει μια σκέψη ή ένα πρόβλημα, κι αυτή η επικοινωνία να επιφέρει τη λύση του. Δίχως την τέχνη, η κοινωνία θα ήταν σιωπηλή και αυτό θα ήταν τροχοπέδη στην εξέλιξή της.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Ευχαριστώντας την οικογένεια της Dreamteam η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να λάβω μέρος στο “Art awards”, θέλω να τονίσω το γεγονός ότι η απήχηση της δουλειάς μου στον κόσμο, η λάμψη που αυτή εμπεριέχει και η ανταπόκριση που θα προκαλέσει, είναι αποτέλεσμα της αρμονικότατης συνεργασίας μας. Αυτό το γεγονός είναι για εμένα το σημαντικότερο βραβείο.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Η ενσυναίσθηση να νιώθει όταν καλλιτεχνεί και να μπορεί να μεταφέρει να μεταφέρει αυτή την αίσθηση στον αποδέκτη της δουλειάς του. Να μπορεί να συντονίσει το χτυποκάρδι του όταν ολοκληρώνει κάτι, με αυτό του ανθρώπου που θα δει το δημιούργημά του.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Τέχνη είναι το πάντα: από το μικρό και φαινομενικά ασήμαντο χορταράκι, μέχρι το πιο εξαίσιο, ανθρώπινο δημιούργημα. Τέχνη μπορούν να είναι τα πάντα, γύρω και μέσα μας. Τέχνη είναι η ικανότητα να επικοινωνούμε τις ευαισθησίες μας και την οπτική μας άποψη.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Να μοιράζομαι με το κοινό μου το δικό μου “βλέμμα”, το οποίο θέλω να αγγίζει από τον πιο απλό περαστικό, μέχρι τον πιο ψαγμένο καλλιτέχνη.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr