Η μουσική στο 2020

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Αν ψάξεις βρίσκεις, γιατί δυστυχώς τα ΜΜΕ και τα site  στην πλειοψηφία τους, προβάλουν καλλιτέχνες και τραγούδια της μιας χρήσης. Της σεζόν που λέμε. Προβάλουν καλλιτέχνες τύπου celebrities. Θα σας παρουσιάσω την δική μου μουσική χρονιά, στην οποία κορυφαία θέση καταλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Σιόλας, η Παυλίνα Βουλγαράκη και η Αγία Τριάδα: Νατάσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης & Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας κατάφερε και μάζεψε μια εκλεκτή ομάδα από μουσικούς και φίλους καλλιτέχνες και έκανε ένα cd που αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. “Γιορτή στα σπίτια” το ονόμασε και ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με τον Μανώλη Μητσιά, την Ελένη Βιτάλη και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν παρών με τα δικά του τραγούδια, με αυτά που γράφει για άλλους καλλιτέχνες, με τα πρωτότυπα και εξαιρετικά  Live του, με τον αγώνα του για τα πνευματικά δικαιώματα και λίγο πριν φύγει η χρονιά μας έδωσε και το “Στον βυθό της θάλασσας”, ένα ντουέτο με τον  Yoel Soto. Οι αγαπημένοι μας Katerine Duska και ο Leon of Athens συνεργάζονται υπέροχα τόσο στα Live τους, όσο και στα τραγούδια τους. Το Ελληνόφωνο “Άνεμος” είναι αριστούργημα- και σαν τραγούδι και σαν video. Ο Alex Sid τόσο με τα τραγούδια του για τις “Άγριες Μέλισσες” όσο και με το αγγλόφωνο cd του Home, μας γοήτευσε. O Σταύρος Σιόλας επανήλθε με άλμπουμ γεμάτο ντουέτα και η Παυλίνα Βουλγαράκη συνεχίζει με…

Τα τραγούδια, οι δίσκοι, οι καλλιτέχνες, οι θάνατοι μέσα στο 2020…

Η συνέχεια εδώ