Η Ματίνα Σιώκη συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση «O Μίτος της Αριάδνης»

Το Chicago Athenoeum Museum for Architecture and Design και το European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studios σε συνεργασία με την επιμελήτρια Μαρίνα Γκόντα Ιστορικό Τέχνης Διδάκτωρ Σορβόνης https://www.facebook.com/marina.gonta.33 παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης» και σας προσκαλούν να την επισκεφτείτε.

Πληροφορίες για την έκθεση:
The European Centre Athens.
Μητροπόλεως 74. Αθήνα.
Εγκαίνια:
Παρασκευή 1 Απριλίου από 18:00 έως 21:00
Διάρκεια έκθεσης:
Από 1/04 έως 17/04/2022.
Ημέρες και ώρες:
Τετάρτη έως Κυριακή 12:00-19:00.

Στην έκθεση αναφέρει η Μαρίνα Γκόντα, επιμελήτρια της έκθεσης: «Παρουσιάζεται μια ομάδα Εικαστικών που εκφράζουν, συνομιλούν, αποδίδουν στη χρωματική παλέτα τους, στοχεύοντας στην αναπαράσταση ενός μεγάλου μέρους του μυστηρίου της ύπαρξής μας, της ζωής.
Από την Αριάδνη του άλλοτε, στη γυναίκα της σύγχρονης εποχής που μάχεται, προσπαθεί να βρει ένα φως στο τούνελ, να βοηθήσει τους αγαπημένους της και τον ίδιο τον εαυτό. Οπλισμένη με αποφασιστικότητα απομακρύνει κάθε κίνδυνο και πτώση σε έναν αγώνα δρόμου που άλλοτε είναι μακρύς, δύσκολος, βασανιστικός και ενίοτε γεμάτος τέρψεις, χαρές, επιτυχίες και εκπλήξεις. Παγιδευόμαστε και γινόμαστε έρμαια των υλιστικών απολαύσεων και διεισδύουμε όλο και βαθύτερα σε έναν ατέρμονα Λαβύρινθο με αποτέλεσμα να χρειάζεται θάρρος, σθένος και μεγαλείο ψυχής ώστε να αντιμετωπισθεί ο Σύγχρονος Μινώταυρος.
Περιπλανιόμαστε και τριγυρνάμε σε γνώριμα και οικεία μέρη, στις γειτονιές μας και στα αγαπημένα μας σοκάκια με αγαλλίαση ψυχής και γαλήνης απομακρύνοντας φοβίες και ανασφάλειες. Η Αριάδνη, ο Μίτος, η Ιέρεια οι τελετές για την άφιξη, η υποδοχή κάθε εποχής δεν ήταν μύθος. Είναι η ιστορία που μας ακολουθεί στην σύγχρονη εποχή μας και σε ένα κόσμο σε πλήρη κίνηση και ως επί το πλείστον με επιφανειακές ανησυχίες.
Μέσα από την έκθεση ο θεατής ξετυλίγει το Μίτο του δικού του μονοπατιού, το δικό του κουβάρι που θα τον οδηγήσει σε ένα άπλετο φως, στην ίδια του την ύπαρξη και στις ουσιαστικές απολαύσεις της ζωής.
Η ευρηματικότητα, η Τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να βρούμε αυτή την έξοδο από τον Λαβύρινθο και να ανακαλύψουμε της δικιά μας Αριάδνη του αέναου Μίτου».

Σύμφωνα με την συγγραφέα Αριάδνη Γερούκη: Υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος να ζούμε όχι στον αφρό των ημερών αλλά στο βάθος της ύπαρξης εκεί που τα νερά είναι πάντα ήσυχα.

Ποιο ήταν το έναυσμα για την συμμετοχή σας στην έκθεση με θέμα ο “Μίτος της Αριάδνης”; Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΣ… (Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ) ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ….!

Ποια είναι η ουσιαστική και αλληγορική εξήγηση του Μίτου της Αριάδνης στη σύγχρονη εποχή; Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ (Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ…..!

Ποιο είναι το απόγειο της μελλοντικής  στόχευσης των δημιουργιών σας; ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ, ΔΙΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ…..!

Πιστεύετε ότι η Δυναμική του σύγχρονου ρεύματος των Ελλήνων καλλιτεχνών θα αφήσει και αυτή το στίγμα της; ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΝΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ…..!

Ματίνα Σιώκη Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Ασπρόπυργο Αττικής. Έχει αποφοιτήσει από την εγχώρια επιστήμη και το Inderior Desing School. Έχει παρακολουθήσει ζωγραφική εικονιδίων, ζωγραφική κεριού, ζωγραφική και άλλα μαθήματα. Έχει ολοκληρώσει ένα πιστοποιημένο μάθημα ζωγραφικής εικονιδίων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και επίσης ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τέχνη και Θεολογία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις τέχνης και σε ένα άτομο. Έβαλα την καρδιά και την ψυχή μου στην τέχνη της ζωγραφικής. Είναι μέλος στην Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ.) και έχει λάβει σε παρα πολλές ομαδικές εκθέσεις.

https://www.facebook.com/TheEuropeanCentreAthens/
Μαρίνα Γκόντα
Ιστορικός Τέχνης Διδάκτωρ Σορβόνης https://www.facebook.com/marina.gonta.33

Σύντομο bio: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Διαθέτει πιστοποίηση μετάφρασης και διερμηνείας από το Rectorat de Marseille. Δίδαξε την γαλλική γλώσσα και την Ιστορία της Τέχνης στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα. Μιλάει γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και λίγα γερμανικά και αγγλικά. Συνεργάστηκε με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Ευρωβουλής στο πρόγραμμα: “jachere”. Είναι μέλος της UNESCO, του ICOMOS, των Ελληνικών Γραμμάτων και επιστημονικός συνεργάτης της “Μεταμόρφωσης” που έχει ως σκοπό να αναδείξει τα ευγενή συναισθήματα που πηγάζουν από την Τέχνη και τον Πολιτισμό και έχει κάνει προσπάθειες να καθιερωθεί η 23 Οκτωβρίου, ως ημέρα Σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Έχει επίσης συνεργαστεί με πλήθος αναγνωρισμένων Εικαστικών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει επιμεληθεί πολύ σημαντικών εκθέσεων με έργα που προάγουν τις Ελληνικές Αξίες του Πολιτισμού μας. She was born and raised in Ioannina.

She holds a Masters Degree in French Literature and a PhD in Art History from the University of Sorbonne. She holds a translation and interpretation certification from the Rectorat de Marseille. She taught French and Art History at the secondary level and higher education respectively. She speaks French, Italian, Spanish and a little German and English. She has worked with a delegation from the French Parliament in the program: “jachere”. She is a member of UNESCO, ICOMOS, GREEK LETTERS and scientific associate of “Transformation”, which aims to promote noble emotions arising from the Art and Culture and has made efforts to establish October 23 as a Day of Respect to the fellow-being. She has also collaborated with a number of recognized Artists in Greece as well as abroad and has edited very important exhibitions with works of art that promote the Greek Values of our Culture.


Εικαστικοί: Ολίβια Αφιόνη, Ζάνα Βόσσου, Ελένη Γάτσιου, Ευαγγελία Γιαννακούλη, Εύα Γεράκη, Ελένη Δημοπούλου, Άντζελα Ευθυμιάδη, Βασιλική Ηλιακοπούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Helen-Mudie Ιωαννίδου, Βασίλης Καβουρίδης, Ιωάννα Καρδιακού, Ιωάννης Καραλιάς, Ελένη Καρνέζη, Αρετή Κλουτσινιώτη, Χρήστος Κονταρούδης, Μίνα Κορδαλή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μαρίνα Κωστάκη, Θάνος Λιάκος, Γιώργος Λένης, Τζίνα Μάρκου, Ισμήνη Μίχα, Κατερίνα Μπεκιάρη, Μάτα Μπίγαλη, Αλέξανδρος Μουστάκας, Μαρία- Δήμητρα Μουρτζίνη, Ζωή Νικητάκη, Λουκία Ορφανού, Σταύρος Παναγιωτάκης, Νίκος Παύλου, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Ιώ Παππά, Γεωργία Παράσχη, Νίκος Παύλου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ματίνα Σιώκη, Κατερίνα Σταθάτου, Αντιγόνη Τζιόρα, Άννα Τσιβάρδη, Ελένη Τσιλιλή, Μαρία Υφαντίδου, Φωτεινή Ρέβη, Κωνσταντίνα Φαρμάκη, Σοφία Φουντουλάκη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Γιώργος Χουντάλας, Peter Adriew, Zacharoula Bongard, Efie Funk, Bety Krnanska, Gilda Frumkin, Peter Shevchenko, Roksalana Tohotchieva-Politis, Terzani Daniel Verstraete, Ιωάννα Καρδιακου

Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr