Η Μάρω Λεονάρδου και ο Δημήτρης Τσουκνιδής στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Εκδόσεις Αρμός στα πλαίσια του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου Πεδίον Άρεως σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων μυθιστορημάτων

«Ο κύριος Μ.» της Μάρως Λεονάρδου και «Η ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση» του Δημήτρη Τσουκνιδή.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρα 20:30 στη Σκηνή ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΡΡΕΝ, Πεδίον Άρεως

Οι συγγραφείς Μάρω Λεονάρδου και Δημήτρης Τσουκνιδής παρουσιάζουν το βιβλίο τους και συνομιλούν με το κοινό!

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος της Καθημερινής Αλεξάνδρα Σκαράκη.

Ο κύριος Μ.» της Μάρως Λεονάρδου – Υπόθεση

Ένα ορφανό παιδί με καταγωγή από ένα ψαροχώρι των Κυθήρων, με τη βοήθεια πέντε ξωτικών, γίνεται δημοσιογράφος, παρουσιαστής ειδήσεων και καναλάρχης. Δεν έχει όνομα, είναι ο κύριος Μ. Η τηλεόραση και ο κόσμος της γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο θα εξελιχθεί η μυθιστορηματική ζωή του. Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, στήνουν χορό τα πέντε ξωτικά: το Χρήμα, η Ματαιοδοξία, η Τύχη, η Έμπνευση και το Γονίδιο. Ξωτικά που αποκτούν, όνομα, μορφή και ανθρώπινη υπόσταση, που κινούν τα νήματα και δημιουργούν καταστάσεις. Τίποτα απ’ όσα περιγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο δεν έχει συμβεί όπως περιγράφεται.
Τα περισσότερα είναι επινοημένα, θα μπορούσαν ωστόσο να έχουν συμβεί και ακριβώς έτσι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση» του Δημήτρη Τσουκνιδή- Υπόθεση

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, η αστυνομία βρίσκει τη γνωστή ηθοποιό Στέλλα Γιαμπουρά δολοφονημένη με 14 μαχαιριές! Ο σκηνοθέτης σύντροφός της, Φοίβος Ρεντούμης, ανακρίνεται ως ο κύριος ύποπτος, αλλά το μόνο που ψελλίζει είναι: “ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΑΗ”, δηλαδή το όνομα της ψυχιάτρου του. Θα καταφέρει η ιδιοφυής Στάη να ανακαλύψει τον δολοφόνο της Γιαμπουρά ή θα καταδικαστεί και η ίδια μαζί με τον ψυχικά ασταθή Ρεντούμη; Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί εμπλέκονται σ’ ένα θρίλερ που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά πίσω από όσα μας κρύβουν τα λαμπερά φώτα του θεάτρου και της τηλεόρασης. Κυριολεκτικά κάθε λεπτό γίνεται και μια καινούργια αποκάλυψη που φανερώνει πως όλοι είναι ένοχοι, αλλά μόνο ένας ο πραγματικός δολοφόνος. ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Δημήτρης μπήκε στο στίβο του σασπένς με στόχο να μας διασκεδάσει με γρίφους. Και ο γρίφος, ο καλός γρίφος, είναι πάντα μια παραπλάνηση, μια εξαπάτηση, μια αποπλάνηση θα έλεγα. […] Ευτυχώς η νέα γενιά δεν πάσχει από τα δικά μας σύνδρομα. Αντιμετωπίζει την απόλαυση πολύ πιο απενοχοποιημένα». (Μιχάλης Ρέππας)