Η Λιλίκα Αρνάκη στην Επίμονη Τέχνη

Το polismagazino.gr θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με Αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, “μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη”. Χ.Μ.

Η συμμετοχή σας στην ομάδα της Επίμονης Τέχνης δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα έργα τα οποία συνομιλούν με το φιλότεχνο κοινό. Θα θέλατε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη επαφή σας με το κοινό; Είμαι ο άνθρωπος του ‘‘ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ’‘ ανεξαρτήτως των περιστάσεων. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη για προσφορά, η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό “ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ (ΠΡΑΤΤΩ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ)” Τα έργα μου έχουν διαβατήριο τη ζωντάνια στο βλέμμα και την έντονη χρωματική φορεσιά τους. Η εικαστική μου γλώσσα λειτουργεί διαδραστικά με το κοινό.,Μου χάρισαν τον τίτλο η “ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ” τους ευχαριστώ από καρδιάς!!!

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Εικαστικά με εκφράζουν κυρίως καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν είναι εν ζωή. ΡΕΜΠΡΑΝΤ

Εάν ναυαγούσατε σε ένα νησί, πέρα από τα βασικά τα οποία θα σας έλειπαν, θα βρίσκατε τρόπο να εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά και ποιος θα ήταν αυτός; Καλλιτέχνης σημαίνει φως. Η δημιουργική μου φαντασία θα συντρόφευε την απομόνωση – ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Οι αξίες είναι διαθέσιμες σε όλους. Οι αξίες της ζωής είναι αυτό που πρέπει να εκτιμά ένας άνθρωπος στη ζωή, αυτό που πρέπει να αγαπά και για το οποίο πρέπει να είναι υπεύθυνος. Για εμένα την κορυφή των αξιών την κατεχουν οι Ηθικές αξίες (αγάπη,  εντιμότητα, σεβασμός, αξιοπρέπεια, φιλία).

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επιμονή Τέχνη; Με την επίμονη τέχνη η συνεργασία είναι ένα ακόμη όμορφο ταξίδι.

Ποια από τις συνεργασίες σας με την Επιμονή Τέχνη αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Η συμμετοχή μου στον μοναδικό χώρο του Μπενσουσαν Χαν θεωρώ ότι ξεχώρισε!!!Ο λόγος, η εσωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου δίνει τη δυνατότητα για δίκαιη κατανομή των δράσεων και των εκδηλώσεων στους χώρους του και το πιο σημαντικό, νιώθεις ένα ζωντανό οργανισμό που έχει τις ανάγκες του και που θέλει με έναν τρόπο να επανακατοικηθεί, να επαναχρησιμοποιηθεί για να παραμείνει ζωντανό. Το ένιωσα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που ακούτε όταν είστε σε λύπη, έρωτα ή χαρά; Paul McCartney – Freedom Let it be beatles.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Ο Φόβος μου είναι να μην χάσω την ατομικότητά μου, να παραμείνω πρόσωπο. Η μάζα για εμένα είναι θηλιά στο λαιμό. Η μεγαλυτερη τραγωδια της ανθρωποτητας είναι ο βιασμός και ο θάνατος της ηθικής απο τις θρησκείες.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Η τέχνη λειτουργεί υπόγεια μέσα από τις ιδέες, τις δράσεις και τα συναισθήματα των ηρώων της, μπορεί να διαμορφώνει συνειδήσεις γιατί δεν αναπαράγει την πραγματικότητα την ερμηνευει, την συμπυκνώνει, της δίνει νόημα ουσία. Επιπλέον, μας γοητεύει με τη δημιουργική της φαντασία και τη μοναδική συγκινησιακή της δύναμη.

Πόσο σας επηρεάζουν οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις που ακούμε και έχουν να κάνουν με παιδοφιλία με γυναικοκτονίες και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας; Η μεγαλύτερη παρωδία της ανθρωπότητας, είναι ότι η ζωή μας έγινε ένας διαρκής και συνεχόμενος θάνατος, με χιλιάδες αθώα θύματα που εξαφανίζονται καθημερινά σε πολέμους μίσους από άπληστους και μισαλλόδοξους ανθρώπους, χωρίς ηθικούς κανόνες, αποφασίζοντας ερήμην και στερώντας μας την ελπίδα, για την συνέχεια και την διαιώνισή μας. Οι γυναικοκτονίες είναι αποτέλεσμα. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, αντάρα, ανοιχτός πόλεμος, μετωπική σύγκρουση με τον ”αντρα -πασα” με το υπερφίαλο εγώ που θεωρεί υποχρέωσή του να «μαντρώσει» την γυναίκα του που τολμά κι έχει αντίθετη γνώμη, που τολμά να μην τον θέλει στο κρεβάτι της, που τολμά να ζητά διαζύγιο. Η  κοινωνία που ζούμε αλλάζει και μοιάζει ανομική, αποσύνθεση της κοινωνικής συνάρτησης η εξασθένιση του κοινωνικού δεσμού. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ. Η μαθητεία δίπλα στους μεγαλύτερους, η μίμηση της συμπεριφοράς τους και η επανάληψη των πράξεων οδηγούν στην αποδοχή των αξιών που κρύβονται πίσω τους.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Ήδη έχω προσφέρει έργα μου στην ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ και πάλι ανοιχτή είμαι σε προτάσεις προσφοράς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Σπούδασα μηχανικός εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου, είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου, Δίδαξα Ελεύθερο Σχέδιο σε ΙΕΚ και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Έχω στο ενεργητικό μου 10 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και 42 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα Μύκονο, Πάρο Αθήνα Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΤΑΛΙΑ.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΓΡΑΦΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ.

Συμμετείχα στο 1ο Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών Αθήνα 2019 Συμμετείχα στην Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 13/10/19.

Συμμετείχα ART Θεσσαλονίκης 2018 Συμμετείχα στο παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Για δυο χρόνια έγραφα avecnews.gr. Έγραψα δύο βιβλία “ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ” και ”ΚΑΤΑΔΥΣΗτο οποίο προτάθηκε απο τα Public ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018. Συμμετείχα ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUALMENTE 25-29-2014. Ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr