Η κορυφαία σοπράνο Anna Netrebko μάγεψε με τη φωνή της στο Καλλιμάρμαρο

Με μία ανεπανάληπτη εμφάνιση, έκανε την επιστροφή της η Εθνική Λυρική Σκηνή στο χώρο του θεάματος, φέρνοντας το κοινό της όπερας και πάλι σε επαφή με τη μαγεία της ζωντανής μουσικής.

Η διάσημη ντίβα της όπερας Anna Netrebko, το Σάββατο 10 Ιουλίου πρωταγωνίστησε στο All Star Verdi Gala που διοργανώθηκε με την συμμετοχή καταξιωμένων λυρικών ερμηνευτών και μουσικών στο κατάφωτο Καλλιμάρμαρο. Η κορυφαία σοπράνο του 21ου αιώνα Anna Netrebko, μαζί με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μας χάρισαν μοναδικά ακουστικά ταξίδια.

Σηματοδοτώντας την 150η επέτειο της πρώτης παρουσίασης της Αΐντας στην Όπερα του Καΐρου, το 1871, με το οπερετικό υπερθέαμα, η Εθνική Λυρική Σκηνή φρόντισε, μαζί με τη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, να γεμίσει τη σκηνή με άλλα μεγάλα ονόματα του θεάματος της όπερας και να μαγέψει τους 8000 θεατές.

Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον Φίλιπ Ωγκεν ξεκίνησαν τη βραδιά με μία εισαγωγή για την σοπράνο που εμφανίστηκε στη σκηνή μέσα σε θερμές επευφημίες, για να προσφέρει στο κοινό δύο έντονα απαιτητικές άριες, της Λαίδη Μακβεθ και αυτή της Λεονόρας από τον Τροβατόρε. Η βραδιά συνεχίστηκε με την Ανίτα Ρατσβελισβίλι να ερμηνεύει τις δύο άριες της Ατσουτσένας του Τροβατόρε και να ταξιδεύει το κοινό.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς, κορυφαίος βαρύτονος με διεθνή καταξίωση, μας χάρισε με μοναδική κλάσης το μονόλογο του Ιάγου από τον Οθέλλο αλλά και την άρια ου Ριγολέττου. Με περισσή άνεση, ο διακεκριμένος τενόρος Γιουσίφ Εϊβάζοφ ερμήνευσε την άρια του Μανρίκο από τον Τροβατόρε και το «La donna è mobile» από τον Ριγολέττο.

Αργότερα η σκηνή του Καλλιμάρμαρου γέμισε με συγκλονιστικά ντουέτα των ερμηνευτών που, πότε συναισθηματικά και πότε παιχνιδιάρικα, συγκίνησαν και εντυπωσίασαν το κοινό κάνοντας εντελώς προφανή την επιρροή της μαγευτικής μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι αλλά και του αστείρευτου ταλέντου που υπάρχει στη μουσική σήμερα.

Στο εντυπωσιακό υπερ-θέαμα παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη και πολλοί λαμπεροί και επώνυμοι φίλοι της όπερας.