Η Κατερίνα Νικολάου προσφέρει ένα έργο στην Ανθρωπιστική δράση της Επίμονης Τέχνης για τη Θεσσαλία στο Myro Antiques house

Φιλανθρωπική δημοπρασία: Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Θεσσαλία μέσω της Επίμονης Τέχνης, της Myro Antiques house και του Ερυθρού Σταυρού.

“Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους η αλληλεγγύη μεταξύ μας οφείλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί… Σας περιμένουμε να βρείτε έργα μεγάλης αξίας με τιμές εκκίνησης που δεν έχουν επαναληφθεί βάζοντάς σας στην ευκαιρία να γίνετε συλλέκτης έργων Τέχνης βοηθώντας τον συνάνθρωπο… Προσφερουμε την Τέχνη μας ώστε να ενισχύσουμε τους πληγέντες. Σας θέλουμε έμπρακτα δίπλα μας σε αυτή την επενδυτική προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο”…
“Αγαπά τον άνθρωπο γιατί είσαι ΕΣΥ”
Νίκος Καζαντζάκης

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ – Ίδρυση Έμπνευση Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

Ποιό έργο σας προσφέρατε για αυτόν τον σκοπό; Συμμετέχω σε αυτή τη φιλανθρωπική δημοπρασία της Επίμονης Τέχνης,  με δύο  ζωγραφικά έργα με ακρυλικά σε τεχνική κολάζ. Το πρώτο έργο με τίτλο “Guardandoti” (ενώ σε κοίταζα), παρουσιάζει την αποδομημένη μορφή μιας γυναίκας. Οι σκέψεις της τρέχουν σε όλους αυτούς που την χρειάζονται για να σωθούν. Αν και αρχικά φαίνεται πως λειτουργεί ως παθητικός δέκτης ειδήσεων, το βλέμμα της προμηνύει την απόφαση της να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά.

Το δεύτερο έργο έχει τίτλο “Moda è…” (μόδα είναι….). Εξηγεί την καινούρια τάση της βιομηχανίας της μόδας, που βασίζεται στο σεβασμό προς το περιβάλλον. Η γυναίκα μοντέλο ανάμέσα σε πρώτες ύλες  από οικολογικά υλικά μπορεί και πρέπει να εμπνέει θαυμασμό ακόμη κι αν φοράει ρούχα που έχουν επαναχρησιμοποιηθεί. Το σύνθημα για να σώσουμε τον πλανήτη: “Ricicle, Riduce, Riuse”.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την Επίμονη προσπάθεια. Πόσο πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να συμβάλει στην αλληλεγγύη και στην συναισθηματική υποστήριξη μεταξύ μας; Η Επίμονη Τέχνη είναι μία εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη καλλιτεχνική ομάδα, που μέσα από τις δράσεις της, προσπαθεί να αγγίξει το κοινό της με ενσυναίσθηση μέσω δημιουργίας. Νιώθω υπερήφανη που είμαι μέρος όλης αυτής της προσπάθειας.

Οι άνθρωποι που δημιουργούν τέχνη, μπορούν και εκφράζονται μέσα από τα έργα τους. Επικοινωνούν τα συναισθήματα, τις ευαισθησίες τους και πολλές φορές επουλώνουν τα τραύματά τους. Μέσα από αυτή την οπτική γίνεται απλή η κατανόηση και η σημαντικότητα της τέχνης. Είναι αυτή που μας  ενώνει με το συναίσθημα βοηθώντας μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

“Αγάπα τον Άνθρωπο γιατί είσαι εσύ” γράφει ο Έλληνας στοχαστής Νίκος Καζαντζάκης. Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο motto; Η αγάπη είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Το αγαπημένο μου moto μετά από αυτό είναι το “Think out of the box” : αφεθείτε στη μαγεία της ελεύθερης σκέψης, αγνοείστε τα στερεότυπα κι ενεργοποιήσετε την φαντασία σας!

Με τον τρόπο σας μέσα από το ταλέντο σας στην Τέχνη θα θέλατε να μεταφέρετε κάποιο μήνυμα στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία; Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα μετακινούσα τις πέτρες, θα καθάριζα το νερό και θα έφτιαχνα τα σπίτια τους μέσα σε κήπους καταπράσινους σε πανέμορφα γραφικά χωριά. Το μόνο που μπορώ να κάνω  είναι να φτιάξω τον παράδεισο με τα πινέλα μου και να τους στείλω όλη μου τη θετική ενέργεια  με την ευχή να  καταφέρουν να σηκωθούν ψηλότερα.

Είναι γνωστή η δύναμη του χρώματος και της Τέχνης. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα θέματα όπως η παγκόσμια Ειρήνη; Τι θέμα θα ζωγραφιζατε γι’ αυτό μέσα από την έμπνευσή σας; Η καλλιτεχνική Παιδεία, η εκπαίδευση, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η κοινωνική μόρφωση, η ανάπτυξη των παιδιών σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον είναι βασικές προυποθέσεις σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δυστυχώς στην παγκόσμια κοινότητα βιώνουμε το έλλειμμα τους με τραγικές συνέπειες για τη διατήρηση της παγκόσμιας Ειρήνης. Το έργο που θα έφτιαχνα συμβολικά για την δική μου αδιαπραγμάτευτη Ειρήνη, θα ήταν η Γη σε γλυπτό από πηλό. Πάνω της,  σε κολάζ, θα υπήρχε η λέξη “Αγαπώ” σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Βιογραφικό: Η Κατερίνα Νικολάου είναι απόφοιτος Ιταλικής γλώσσας και Φιλολογίας με σπουδές μόδας και styling. Κατασκευάζει γλυπτά απο πηλό, σύρμα και χαρτί, καλλιτεχνικό κόσμημα απο ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγραφίζει πίνακες με τεχνικές κολάζ. Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και ζεί με την οικογένεια της στον Πολύγυρο όπου διατηρεί το εργαστήριό της και εργάζεται ως δασκάλα εικαστικών και Ιταλικών. Είναι Γραμματέας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής. Εργα της θα βρείτε στο http://arteKapaNi.gr

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr