Η Ιωάννα Ιωαννίδη συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση «Γυναικών Υπέρθεσις»

“Η τέχνη είναι Κιβωτός πολιτισμού. Τέχνη κατά την άποψή μου είναι συγκίνηση ευαισθησία και εκπαίδευση πλάθοντας ανθρώπους με αγωγή”

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την τέχνη και τι σας ενέπνευσε στη θεματολογία της συγκεκριμένης έκθεσης; Ο θαυμασμός μου για την τέχνη με οδήγησε να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά. Η τέχνη μιλά με το συναίσθημα και στο συναίσθημα. Δεν στοχεύει στη λογική αλλά σε έναν κόσμο εξίσου αληθινό μα λιγότερο σταθερό. Ίσως τελικά η υψηλή σημασία της τέχνης να είναι “το όνειρο” και “η ουτοπία” να είναι η “απεικόνιση” ενός νέου κόσμου! Είμαι γυναίκα!!!….. Γυναίκα σημαίνει Ζωή …Αγάπη… Δύναμη…. Ομορφιά….. Ευτυχία!!!! Διότι η γυναίκα δίνει ζωή από τη ζωή της αγαπάει χωρίς όρους και όρια είναι δυνατή σε κάθε δυσκολία ομορφαίνει τη ζωή μας και ξέρει πώς να χαρίζει χαμόγελα χαρά και ευτυχία.!!!!

Ποιά θεωρείτε ότι είναι η συνεισφορά της τέχνης στον Πολιτισμό; Η τέχνη είναι Κιβωτός πολιτισμού. Τέχνη κατά την άποψή μου είναι συγκίνηση ευαισθησία και εκπαίδευση πλάθοντας ανθρώπους με αγωγή.

Πως επηρεάζει η ενασχόληση με την τέχνη την καθημερινή σας ζωή; Η τέχνη είναι το οξυγόνο μου άρα… χωρίς τέχνη εγώ δεν μπορώ να ζω!

Νομίζετε ότι η τέχνη έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες; Η τέχνη σε όλα τα επίπεδα είναι η βάση για όλα για τα πάντα. Να σπας τα στερεότυπα όταν δεν σε εκφράζουν…

Ποιό ή ποιά καλλιτεχνικά κινήματα σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην καλλιτεχνική σας πορεία; Από όλα τα καλλιτεχνικά κινήματα έχω κάτι που θαυμάζω και κρατάω αυτό που με εκφράζει….!!!!