Η θεατρική ομάδα της τέχνης ξεκινά πρόβες

Μια τα επιδημιολογικά δεδομένα, μια τα lockdown, μας έλειψαν οι πρόβες, τα πειράγματα και ο δάσκαλος μας.

Ξεκινάμε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στις 5, στον γνωστό αγαπημένο χώρο, το θεατράκι της Τέχνης.

Η θεατρική ομάδα της Τέχνης μπαίνει δυναμικά στα μαθήματα υποκριτικής με τον Γιώργο Κιουρτσίδη, ανοίγει αυλαία και ζεσταίνει φωνές.
Καιρός να ξανασυναντηθούμε.

Οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Σάββατο, 5 με 9 και στο τιμόνι ο δάσκαλος μας Γιώργος Κιουρτσίδη. Σκηνοθέτης, μεταφραστής, διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτιστικού Οργανισμού της Νέας Υόρκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νεαπόλεως, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ενώ σήμερα είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου «Θέσπις».

Έχει κάνει σπουδές στο H.B. Studio και Hunter College στη Νέα Υόρκη, Americus University (BA Theater Arts). Έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις ως ηθοποιός.

Σκηνοθέτησε έργα των Άλμπι, Γκλοβάσκι, Φεϊντώ, Ντάριο Φο, Καμολετί, Τομπάιας, Χάσεκ, Γκόγκολ, Ζενέ, Πίντερ, Μπέκετ, Στρίντμπεργκ, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Χρυσούλη, Σκούρτη, Τριβιζά, Ποταμίτη, Σακελλάριου, Μελά, Νεσίν, Αποστολίδου.

Σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία παρουσίασε στα Δημήτρια το 2006 την παράσταση Εντίθ Πιάφ.
Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε στα έργα: Κυνηγώντας κατσαρίδες, Άγριες διαθέσεις, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, Η βέρα – Το τάβλι, Άντε ψυχούλα μου σκότωσέ με, Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;, Δάφνες και πικροδάφνες. Έγραψε το σενάριο για την ταινία Οι φοιτητές (ΕΤ3) και είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου ACTA EST

Και ας μην ξεχνάμε ότι η τέχνη είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ για να γίνουμε καλύτεροι.
Ραντεβού το Σάββατο και μην ξεχάσετε τις μάσκες και τις ασπίδες σας. Αντισηπτικά και καλή διάθεση βάζουμε εμείς!!!