Η Εύα Παρσωτάκη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 9 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΕΥΑΣ ΠΑΡΣΩΤΑΚΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΕΥΑ ΠΑΡΣΩΤΑΚΗ

Για την Εύα Παρσωτάκη η ζωγραφική δεν είναι μέσο είναι σκοπός. Η ζωγράφος δουλεύει με τα χρώματα όπως ο ποιητής με τις λέξεις. Ζωγραφίζει προσεκτικά με μικρές πινελιές όπου η καθεμία εναποθέτει στον καμβά μία χρωματική νότα που την απομονώνει στην απόχρωση ενώ τονικά την συνενώνει με τις άλλες προσδίδοντας στο έργο φως. Ένα φως που προκύπτει από τις πολλές χρωματικές νότες. Τα φωτισμένα μέρη αλλά και εκείνα στη σκιά επιτυγχάνονται με παρατιθέμενους τόνους… Με τις μορφές σε πρώτο πλάνο και την προοπτική σε μία ανάπτυξη διακεκομμένη η ζωγραφική της ύλη αποκτά αυτόνομη ύπαρξη. Τα συναισθήματα των εικονιζόμενων προσώπων στα έργα της προκύπτουν μέσω της έντονης σωματικότητας που τα διακρίνει, της εστιασμένης φωτοσκίασης και της νατουραλιστικής απόδοσης .
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο Θα τα πώ όλα στον Θεό! που παρουσιάζεται από την “Konsfarm Art Gallery ” bei Konstantina Farmaki με 2 έργα Ζωγραφικής…

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΡΣΩΤΑΚΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Μέσα από τα πινέλα και τα χρώματα μου, δίνω ζωή στην καθημερινότητα μου. Εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου, αυτός είναι ο ουσιαστικότερος λόγος που άρχισα να ασχολούμαι και εξακολουθώ να ζωγραφίζω.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Για εμένα η επιτυχία είναι πρώτα από όλα προσωπική υπόθεση. Εφόσον έχεις δουλέψει σε ένα έργο και έχεις μοιραστεί τις σκέψεις και τις ιδέες σου, η εσωτερική ικανοποίηση που επέρχεται είναι η ουσιαστικότερη επιτυχία για ένα καλλιτέχνη. Από κει και πέρα η έμπνευση, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο είναι χαρακτηριστικά που δουλεύεις, αλλά στο μάτι του εξωτερικού θεατή είναι μάλλον υποκειμενικά.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Το “πρέπει” είναι είναι αρκετά αυστηρό για να το συμπεριλάβεις στον τρόπο έκφρασης ενός καλλιτέχνη. Προσωπικά μέσα από τα έργα μου είτε υπό ιστορικό είτε υπό κοινωνικό πλαίσιο, λατρεύω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μέσα από τα έργα μου. Βασικότερος πυλώνας της τέχνης μου όμως για εμένα είναι μεταφέρω στον θεατή συναισθήματα. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, η σκέψη και η ανάλυση είναι επακόλουθο.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Η Ελλάδα αδιαμφισβήτητα παράγει τέχνη, και έχει και πολλούς ανθρώπους θεωρώ που προσπαθούν την στηρίξουν και της δίνουν την πρέπουσα σημασία. Παρ όλα αυτά οι τέχνες όπως ίσως και κάθε τι πολιτιστικό σε αυτή τη χώρα, όταν πρόκειται να τεθεί σε ζήτημα προτεραιότητας, “τσιμεντώνεται”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Παρσωτάκη γεννήθηκε στην Κρήτη στους πρόποδες των Αστερουσίων, όπου τα δέντρα και οι βράχοι, οι γέροι με τις σκιές τους, γράφουν ιστορίες στις ψυχές των παιδιών.
Από μικρή είχε το παραμύθι της πατρίδας της και ήθελε να αποτυπώσει όλον αυτόν τον πλούτο σε εικόνες.
Αναζητώντας τον τρόπο έκφρασης, έμαθε όχι μόνο γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και σχέδιο, χρώμα και χρήση διαφόρων οπτικών μέσων.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπου έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τη δουλειά της.
Συνεχίζει να δημιουργεί για να υπηρετεί την τέχνη, αλλά παράλληλα μαθαίνει την τέχνη των εικόνων και την πλαστικότητα των μορφών.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr