Η επόμενη ημέρα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ωραία! Έγινε ο κόσμος του θεάτρου μια σκηνή, με ένα έργο που σημειώνει τεράστια επιτυχία στο φιλοθεάμον κοινό. Τρείς ισχυροί άνθρωποι του θεάματος, τρεις πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και θιασάρχες, κατηγορούνται από γυναίκες για ανήκουστα πράγματα. Για κατάχρηση εξουσίας, για σεξουαλική παρενόχληση, για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία…

Και κατηγορούνται από πολλές γυναίκες – πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι ψέματα, όλα, μερικά ή κάποια. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Και τι θα γίνει τώρα; Θα παραπεμφθούν για δίκη; Θα διαγραφούν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών; Θα στιγματιστούν; Αυτοί οι τρείς άνθρωποι θα μπορέσουν να ξαναπαίξουν στο θέατρο, στην τηλεόραση ή στο σινεμά; Θα μπορέσουν να ανεβάσουν παραστάσεις και να πάνε περιοδεία στην Ελλάδα; Θα μπορέσουν να ξαναπαίξουν στο Ηρώδειο ή στην Επίδαυρο; Ο κοινωνικός περίγυρος θα τους συγχωρέσει, ή θα πρέπει να αλλάξουν δουλειά;

Πως θα είναι η επόμενη ημέρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Θα πει κάποιος, ας πρόσεχαν για να μην είχαν αυτά τα αποτελέσματα. Να μην γίνονταν ρεζίλι στις οικογένειες τους ή στο κοινό. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά στον καλλιτεχνικό κόσμο.

  • Τι θα πει ο Κιμούλης στην κόρη του;
  • Τι θα πει ο Φιλιππίδης στην γυναίκα του;
  • Τι θα πει ο Σπυρόπουλος στην σχέση του ή στο περιβάλλον του;

Και μην ξεχνάτε ότι ακολουθεί τσουνάμι και μάλιστα μεγάλο και καταστροφικό. Πάνω από 1000 καταγγελίες έχει το ΣΕΗ για δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις – μόνο που ο Πασχάλης Τσαρούχας, υπεύθυνος στο πειθαρχικό του ΣΕΗ, δεν λέει κουβέντα. Απαγορεύεται να αναφερθεί σε ονόματα, όπως είπε ο ίδιος.

Αν ισχύουν όλα αυτά που διαβάζουμε, είναι πράξεις που έγιναν…

H συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3jpDRJP